U bent hier

Gezondheid en Welzijn

De jeugd is tegenwoordig

donderdag, 1 februari, 2018 -
19:00 tot 21:00
Departement Gezondheid en Welzijn
Noorderplaats 2
2000 Antwerpen

Het departement Gezondheid en Welzijn organiseert op donderdag 1 februari 2018 de lezing 'de jeugd is tegenwoordig' door Pedro De Bruyckere.

Het programma ziet er als volgt uit:
19.00-19.30: Onthaal
19.30-21.00: Lezing De jeugd is Tegenwoordig door Pedro De Bruyckere

Hedendaagse jongeren zijn zo braaf, meneer. En o zo asociaal: altijd maar aan het computeren … Of toch niet? De nieuwe generatie is in elk geval anders. Opgegroeid met een smartphone in de hand, een computer naast hun bed, en een koptelefoon rondom de oren. Maar misschien zijn ze slimmer, en sneller? Zakelijker? Zijn ze echt poeslief, te weinig sociaal geëngageerd? Of engageren ze zich gewoon op een andere manier dan de vorige generaties?

Pedro De Bruyckere schetst in deze lezing een herkenbaar beeld van de jeugd van tegenwoordig. Hoe ga je best om met jongeren thuis, in de klas en op het werk? Op een bijzonder onderhoudende manier ontleedt en doorprikt deze veelgevraagde spreker volkswaarheden over de popcultuur, de leefwereld van jongeren , en hoe zij aankijken tegen, én worden ervaren door, ouders, leerkrachten en hun eerste werkgever. En waarom u als gids moet durven uitleg geven. Niet te missen voor wie met jongeren in aanraking komt: iedereen dus.

Pedro De Bruyckere is pedagoog en onderzoeker aan de Arteveldehogeschool in Gent en bestrijdt mythes over onderwijs en leren. Zijn werk is internationaal bekend en in meerdere talen uitgegeven.

Waar

Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Campus Spoor Noord - Noorderplaats
Aula Andries Kinsbergen
Noorderplaats 2
2000 Antwerpen

Inschrijven

De inschrijvingsprijs bedraagt €15.00. Studenten betalen €5,00.
Wilt u zich inschrijven? Klik dan hier. Kies code 1720. Inschrijven kan tot en met 20 januari 2018.

Het bedrag stort je op het volgende rekeningnummer: BE59 0016 1571 2226 – BIC code: GEBABEBB
Mededeling: naam + voornaam + extern of student + 3105N2003

Wenst u meer informatie? Neem dan contact met Wim Stinkens.