U bent hier

Gezondheid en Welzijn

Basiscompetenties motiverende gespreksvoering

vrijdag, 2 maart, 2018 -
09:30 tot 16:30
Departement Gezondheid en Welzijn
Ellermanstraat 33
2060 Antwerpen

Ergotherapie Nederland en het Vlaams Ergotherapeutenverbond organiseren samen de tweedaagse opleiding “Basiscompetenties motiverende gespreksvoering”. Motiverende gespreksvoering (motivational interviewing) is een evidence based benadering die je helpt om de cliënten (patiënten, mantelzorgers, professionele verzorgenden) waarbij veranderen niet vanzelf gaat, nog beter te begeleiden.  

Motiverende gespreksvoering respecteert en versterkt de eigen regie van de cliënt en is een gewaardeerde gespreksstijl als zelfmanagement aan de orde is. In deze cursus staat de vraag centraal hoe je cliënten kunt coachen bij het realiseren van veranderingen in hun leven. Tijdens de cursus werk je aan casuïstiek uit je eigen praktijk. Je verwerft vaardigheden die direct in jouw praktijk toepasbaar zijn.
In deze cursus staat de vraag centraal hoe je cliënten kunt coachen bij het realiseren van veranderingen in hun leven. Tijdens de cursus werk je aan casuïstiek uit je eigen praktijk. Je verwerft vaardigheden die direct in jouw praktijk toepasbaar zijn.

Inschrijven

Ledenprijs: €  495,00
Niet-ledenprijs: € 675,00

Inschrijven kan via het Vlaams Ergotherapeutenverbond of Ergotherapie Nederland. VE-leden betalen de verminderde prijs.

Praktische informatie

Op vrijdag 2 maart & vrijdag 16 maart 2018 gaat de opleiding door bij Artesis Plantijn Hogeschool, Ellermanstraat 33, 2060 te Antwerpen (België) van 9:30 tot 16:30.

Deze cursus is inclusief BTW en cursusmateriaal, maar exclusief lunch, deze kan voor een kleine prijs verkregen worden in het restaurant van de Hogeschool. Deze cursus wordt gegeven in samenwerking met Artesis Plantijn Hogeschool in Antwerpen. Meer informatie vind je op https://ergotherapie.nl/cursussen_ergotherapie/basiscompetenties-motiverende-gespreksvoering-2-dagen/.