Overslaan en naar de inhoud gaan

Mentorenvorming 2022-2023

Mentoren AP Hogeschool Antwerpen

Leer leerkrachten-in-opleiding op de juiste manier coachen via mentorenvorming op jouw maat. De lerarenopleiding van AP Hogeschool ontwikkelde een specifiek vormingsaanbod dat jou helemaal omvormt tot de geknipte mentor. Ons programma vertrekt vanuit een aantal duidelijke en heldere speerpunten die de sterkte van de mentorenvorming al meermaals heeft bewezen.

Coachen is samen ontdekken 

We staan stil bij de mogelijkheden van coaching als vaardigheid. Anders dan als expert, vertrekt de leerkracht bij coaching vanuit het niet-weten en gaat hij met de coachee op pad om samen het best mogelijke te ‘ontdekken’.

Iedereen coach? Vorming vormt het sleutelwoord!

Niet iedere goede leraar is meteen ook een goede coach. Iedereen kan uitgroeien tot een uitstekende mentor, maar dat vereist wel expertise en scholing. Reflecteer, ga op zoek naar je doel, stuur bij en ontdek mogelijkheden door je eigen oordeel uit te stellen.

Groeien als coach dankzij het GRROW-model

Bij ons werk je met het GRROW-model van Jef Clement (Goal – Reality – Resource – Options – Will): waarderend en inspirerend coachen staat daarin centraal. Aansluitend train je zeven vaardigheden (exploreren, waarderen en bekrachtigen, betrokken confronteren, uitdagen, inspireren, toelaten en ontspannen) aan de hand van concrete cases. Kaders worden geschetst aan de hand van praktijkoefeningen.

Wanneer?

Elke sessie start om 9 uur 's morgens en eindigt om 16 uur.

 • VOLZET het eerste semester
  • maandag 3 oktober 2022
  • dinsdag 15 november 2022
  • donderdag 15 december 2022

 

 • VOLZET eerste reeks tweede semester 
  • dinsdag 17 januari 2023
  • donderdag 16 februari 2023
  • maandag 17 april 2023
 • tweede reekst tweede semester
  • donderdag 26 januari 2023
  • maandag 27 januari 2023
  • maandag 17 april 2023
Waar?

Campus Spoor Noord - Noorderplaats 2, 2000 Antwerpen.

Prijs?

De opleiding is gratis.

Interesse? 

Schrijf je hier in

ONZE MENTOREN STAAN KLAAR!

Lies Pycke studeerde voor een professionele BA leraar en een MA Filosofie en volgde een Specifieke lerarenopleiding. Ze volgde zowel de basisopleiding als de verdiepingscursus ‘waarderend en inspirerend coachend’. Binnen de lerarenopleiding Lager Onderwijs neemt ze de pedagogische vakken voor haar rekening en staat ze in voor de intervisies. Tevens onderwijst ze filosoferen met kinderen en jongeren in Nederland en in België. Ze is ook pedagogisch begeleider voor vrije niet-confessionele scholen.

Maja Christiaens studeerde Psychologie en volgde tevens een NLP-opleiding (Neuro-Linguïstisch Programmeren). Vooraleer ze de stap zette naar de lerarenopleidingen was ze actief als leerkracht en als coördinator in het schoolopbouwwerk. In de lerarenopleiding is zij naast lector ook coach van teacher-design teams, onderzoeker als beleidsondersteuner.

Bij vragen kan je steeds onderstaande personen contacteren:

Lies Pycke - lies.pycke@ap.be

Maja Christiaens - maja.christiaens@ap.be

 

 

Heb je deze opleiding al gevolgd en zin in meer? Klik hier voor meer informatie over de vervolgopleiding!