Overslaan en naar de inhoud gaan

Mentorendag

Op onze jaarlijkse stagementorendag nemen we je mee doorheen de nieuwe Grondslagen Ergotherapie en de impact daarvan op het stagegebeuren. Verder word je geïnformeerd rond de curriculumhervorming van de opleiding Ergotherapie. We zetten tot slot in om nieuwe onderzoeken te belichten en eindwerk doorheen de opleiding verder te schetsen.

Doelgroep

Ergotherapeuten en andere zorgverleners die studenten begeleiden van de opleiding Ergotherapie van de AP Hogeschool.

Programma
 • 8u30 tot 9u: Ontvangst met koffie en thee
 • 9u00 tot 10u: Plenair gedeelte met
  • Curriculumhervorming (Joke Raats)
  • Simulatieonderwijs
  • Nieuwe Grondslagen Ergotherapie : wat verandert er voor stage?
 • 10u tot 11u: Workshop 1
 • 11u tot 12u: Workshop 2
 • 12u tot 13u30: Netwerkmoment met broodjeslunch

Tijdens deze dag kunnen jullie 2 workshops volgen. Wij stellen hieronder graag de mogelijke workshops voor:

 • Eindwerk: Studenten coachen en begeleiden: Wat doe je (niet)? We nemen je mee doorheen het traject en wisselen graag tips & tricks uit.
 • Stage: Studenten coachen en begeleiden: Wat zijn de wederzijdse verwachtingen? Aan de hand van het doorgroei- evaluatieformulier doorlopen we de competenties en opdrachten. Hoe kan je als mentor hierin meegroeien?
 • Evidence Based Practice: Wetenschappelijke onderbouwing van de beroepspraktijk: hoe begin je daar aan? De zoektocht naar wetenschappelijke literatuur en hoe deze om te zetten naar jouw praktijk. Welke assessments kunnen we ontlenen? Hoe pak je dat aan? Op deze en andere vragen bieden we graag een antwoord.
 • Stage in het nieuwe curriculum: Hoe kan het beter? Welke sterktes moeten we behouden? Hoe kunnen we de vraag en het aanbod beter op elkaar afstemmen? Op welke manier bouwen we meer zelfsturing in rond stage doorheen het curriculum? Jullie ideeën, overtuigingen zijn meer dan welkom!
 • Hoe kun je de veerkracht van studenten versterken? Wie is de student in 2023? Wie is die sneeuwvlokgeneratie? Hoe bied je leerkansen aan deze studenten? Het zoeken naar een balans tussen draagkracht en draaglast.

Nadat jullie via deze website inschrijven voor Mentorendag, krijgen jullie een bevestigingsmail. In deze mail staat een weblink waar jullie de keuze voor een bepaalde workshop kunnen doorgeven. Gelieve deze keuze ten laatste op 5 september 2023 door te geven.

Sprekers

Meer informatie volgt later.

Kostprijs

Dit is een gratis evenement.

Aansluitend aan dit event is er een bijscholing “Motiverende Gespreksvoering”, voor deze bijscholing kan je inschrijven via de eventpagina.

Inschrijving

Inschrijven kan via onderstaand inschrijvingsformulier met de code 2315. Je zal in het inschrijvingsformulier jouw 2 voorkeuren moeten doorgeven van de workshops die je graag wil volgen. Je kan inschrijven tot uiterlijk 5 september 2023. Na afloop ontvang je een deelnamecertificaat.

Kom met de fiets of het openbaar vervoer naar onze campus. Kijk zeker op Slim naar Antwerpen om jouw route te plannen. Kom je toch met de auto, dan kan je (betalend) parkeren in de parking van ZNA Cadix of de omliggende straten. 

 

Persoonlijke gegevens
Identificatiegegevens werk
Facturatiegegevens
Voor een inschrijvingsbedrag kleiner dan €100,00, wordt er uitsluitend op aanvraag een factuur aangemaakt.
Voor wie is de factuur bestemd?
Overig