Overslaan en naar de inhoud gaan

Compacte opleiding zorgkundige voor bachelors Orthopedagogie

Er is een groot tekort aan medewerkers in de zorg. Zowel in een residentiële als in een ambulante setting zijn er, omwille van de vermaatschappelijking van de zorg, steeds meer mensen nodig die zorgkundige handelingen kunnen uitvoeren. Helaas kunnen jullie als bachelors en graduaten orthopedagogie standaard geen zorgkundige handelingen stellen. Het ontbreken van een degelijk wettelijk kader of een gelijkgesteld statuut bemoeilijkt jullie werk in de praktijk vaak. Een bezorgdheid die gedeeld wordt door alle opleidingen orthopedagogie in Vlaanderen. Daarom richt AP Hogeschool in samenwerking met LBC en gezinszorg Villers een zeer compacte opleiding verzorgende/zorgkundige aan, specifiek afgestemd op afgestudeerde bachelors en graduaten orthopedagogie. Niet enkel om jullie als praktijkgerichte orthopedagoog tot jullie volledig potentieel te laten komen in de sectoren waar jullie nu al werkzaam zijn, maar ook om flexibeler te zijn op de arbeidsmarkt. 

Deze compacte opleiding tot zorgkundige wordt mogelijk gemaakt door de steun van de Koning Boudewijnstichting met het fonds Daniël De Coninck. 
 

PROGRAMMA

Deze compacte opleiding tot zorgkundige is opgebouwd in drie delen.

 1. We starten met een flexibel theoretisch programma, dat je via e-courses op een digitaal leerplatform zelfstandig verwerkt. Gemiddeld moet je 24 uur besteden om deze lessen te doorlopen. Deze worden ter beschikking gesteld vanaf 1 juni.  
 2. Dit sluiten we af met vier praktijkdagen (3, 4, 5 en 6 juli), waarin handelingen in een labosituatie onder begeleiding ingeoefend worden, alvorens je op stage vertrekt.
 3. De stage omhelst 8 weken (4 weken in een WZC, 4 weken in de gezinszorg) en kan ingepland worden van 10 juli tot 31 december.

 

ATTEST

Als je deze opleiding met succes doorloopt, behaal je het diploma verzorgende/zorgkundige. Hiermee kan je je laten registreren als zorgkundige en een visum krijgen om de zorgkundige handelingen uit te voeren.

 

PRAKTISCH
 • Prijs: 360 euro voor wie de opleiding afrondt op 31 augustus. Wie de opleiding spreidt over een langere periode betaalt 198 euro voor de theorie en 342 euro voor de praktijkdagen en stage.
 • Data en locatie: 
  • Online opstartmoment op woensdag 31 mei om 19.00 uur
  • In juni  volg je op je eigen tempo de e-courses op een digitaal leerplatform, gemiddelde tijdsinvestering is 24 uur
  • Van 10 juli tot 31 december  300 uur stage in te plannen in blokken van 150 uur, waarvan 150 uur in het WZC en 150 uur  in de gezinszorg
  • Vier verplichte praktijkdagen: 3, 4, 5 en 6 juli
INSCHRIJVEN

Je kan je inschrijven via deze link.

 

WIL JE MEER INFO?

Op dinsdag 10 januari 20 uur kan je deelnemen aan een vrijblijvend infomoment, daar wordt de opleiding kort voorgesteld en is er ruimte voor vragen.  Dit infomoment gaat door via Zoom:

Meeting ID: 828 6299 4282
Passcode: 2bZHyr