Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijscholing studenten: mensenrechten in de geboortezorg

Als student kom je soms in moeilijke situaties terecht. Een mama weigert een vaginaal onderzoek. De gynaecoloog gaat de episiotomie hechten maar de moeder valt uit de lucht, want ze wist niet dat er een knip geplaats was. Er wordt gedreigd met een dode baby als een bepaalde interventie wordt geweigerd. Er wordt gelachen met het geboorteplan en er wordt een keizersnede voorspelt.

Wat doe je dan? Kan dat zomaar? 

In deze interactieve bijscholing voor studenten vroedkunde maken we het verschil duidelijk tussen obstetrisch geweld en respectvolle zorg aan de hand van vele voorbeelden. We bespreken de verschillende vormen van geweld in de verloskamer en verduidelijken de mensenrechten in de geboortezorg. Daarna maken we ook tijd om jullie handvaten mee te geven om in de praktijk op een correcte, respectvolle manier te communiceren.

Tijdens de bijscholing vertrekken we vanuit een theoretisch kader, maar de theorie wordt verduidelijkt aan de hand van casussen uit de praktijk. Vervolgens kan je zelf verhalen en ervaringen delen en gaan we hier dieper op in.

 

Doelgroep

De bijscholing is voor studenten die in hun tweede of derde jaar zitten en die reeds stage-ervaring hebben opgedaan. Dit is niet enkel voor AP-studenten, maar ook voor studenten uit andere hogescholen.

Wanneer

Donderdag 24 november van 18.30 tot 21.30

Locatie 
  • Campus Spoor Noord
    Noorderplaats 2
    2000 Antwerpen
     
  • Het specifieke lokaal wordt later meegedeeld
Inschrijven 

Inschrijven kan via onderstaande inschrijvingsformulier met code 2231

  • Kostprijs: €20
  • Na de workshop krijg je een attest van deelname

 

Inschrijvingsformulier

Persoonlijke gegevens
Identificatiegegevens werk
Facturatiegegevens
Voor een inschrijvingsbedrag kleiner dan €100,00, wordt er uitsluitend op aanvraag een factuur aangemaakt.
Voor wie is de factuur bestemd?
Overig