U bent hier

Studium Generale: Lezing Lieven Annemans

dinsdag, 25 april, 2017 - 19:00
Kunstcampus DeSingel
Desguinlei 25
2018 Antwerpen

Boundaries to health care (ENG)

Lieven Annemans, professor of Health Economics, University of Ghent
Introduction by Valérie Vanceulebroeck, researcher Health and Care at AP University College

Inschrijven

Alle lezingen zijn gratis. 
Inschrijven is verplicht en kan via deze link.

OVER HET JAARTHEMA

Grenzen

Grenzen, het overkoepelend thema van Studium Generale - Leerstoel Kinsbergen, ligt zo dicht bij Borderline waarrond de lezingen van Opera/Ballet Vlaanderen in 2016-2017 ingericht worden, dat een nieuwe samenwerking zich bijna opdrong. De grenzen staan inderdaad in het centrum van de actualiteit - in het bijzonder het overschrijden van geografische grenzen.

Maar de thematiek reikt veel verder en geldt voor ons ganse bestaan: het stellen van grenzen in onze opvoeding, het overwinnen van lichamelijke beperkingen, het doorbreken van barrières in de kunsten, het achterhalen van wetenschappelijke conventies door innovatie, het verlaten van traditionele standpunten in de politiek. Grenzen en het handhaven, vervlakken of negeren ervan vormen een onmiskenbare karaktertrek van onze culturele evolutie.

In het Studium Generale worden ook dit jaar vooraanstaande sprekers uit verschillende domeinen van wetenschap, politiek, cultuur en kunsten uitgenodigd, om vanuit hun perspectief het thema van de grenzen maatschappelijk te situeren. In verschillende lezingen geven zij aan een breed geïnteresseerd publiek inzicht in de fascinerende realiteit van de grens.

Alle lezingen in de reeks vindt u hier.