Skip to main content

AP krijgt nieuw kenniscentrum: iSOS

ISOS

Op maandag 8 september werd het kenniscentrum Isos voorgesteld. Een nieuw kenniscentrum van de opleidingen Sociaal Werk, Orthopedagogie, Toegepaste Psychologie en banaba Autismespectrumstoornissen van het departement Gezondheid en Welzijn. 

Isos werkt interdisciplinair aan onderzoek en maatschappelijke dienstverlening en bouwt bruggen tussen praktijkgericht onderzoek, opleiding en werkveld. 

In het najaar 2016 hebben de onderzoekers van de verschillende opleidingen de doelstellingen van het kenniscentrum bepaald. Het ontwikkelen van een website, het logo en de naam van het kenniscentrum stond in het voorjaar 2017 op de planning. 
In het najaar wordt het Social Practice Lab georganiseerd en worden nieuwe projectaanvragen ingediend. De onderzoekers hebben al veel werk verzet, maar ze zijn blij met de realisaties tot nu toe.
De visieontwikkeling en het uitwerken van een gezamenlijk multidisciplinair project .... staan nog op de agenda, maar de onderzoekers zijn enthousiast. 

De voorstelling was een krachtige en boeiende toelichting over het reeds verrichte werk en de toekomstplannen van het kenniscentrum. Afsluitend werd een receptie met een drankje en hapje georganiseerd. 

Gerelateerde artikels