Skip to main content

Stagebeurs matcht studenten met werkveld

Stagebeurs

Op donderdag 16 mei trokken de eerstejaarsstudenten van de graduaatsopleidingen Accounting Administration, Marketing- en Communicatiesupport, Transport & Logistiek en Verzekeringen en tweedejaarsstudenten uit de bacheloropleidingen Accountancy-Fiscaliteit, Financiën en Verzekeringen, Marketing en Supply Chain Management met hun cv in de hand naar zaal Horta om daar kennis te maken met potentiële stagebedrijven. 

Met maar liefst 70 aanwezige bedrijven is de stagebeurs de ideale manier voor studenten om kennis te maken met het werkveld en hun zoektocht naar een stageplek te starten. Het was een geslaagde editie, zowel voor onze studenten als de bedrijven.

Student Marketing Siebe Busschots was enthousiast:

“Ik vond de stagebeurs heel interessant! Het heeft me de kans gegeven om met een aantal bedrijven kennis te maken. Ik heb hierdoor ook al een beeld gekregen wat voor soort bedrijf ik zoek. Ik heb de stagebeurs dan ook als kans genomen om mezelf al eens op de radar te zetten bij een aantal bedrijven. Met succes, want ik heb al twee calls gepland met mogelijke stageplekken. De stagebeurs was zeer nuttig voor mij en mijn medestudenten, het is een unieke kans om jezelf in de spotlights te zetten bij bedrijven.”

Anouchka Lenglez van Grust komt volgend jaar graag terug:

"Bij grust geloven we dat een stage de ideale doorstart is naar een eerste job. En dat blijkt uit onze ervaring. Daarnaast willen we studenten vooral warm maken voor het vak als makelaar. De stagebeurs van AP is daar de ideale gelegenheid voor.

De algemene organisatie, locatie en het enthousiasme van de studenten én docenten zorgen er telkens voor dat het een succes is. Door het feit dat de studenten in verschillende groepen de zaal binnenkomen, hebben we telkens iemand aan onze stand om kennis mee te maken. Tijdens de beurs kunnen we op korte tijd zeer veel studenten ontmoeten. Heel efficiënt. Wij komen, zoals de andere jaren, graag terug!"

Gerelateerde artikels