Skip to main content

Vijf redenen om voor de opleiding Human Resources Management te kiezen

Human Resources Management

In september 2023 start de nieuwe bacheloropleiding Human Resources Management (HRM) bij AP Hogeschool. Wist je dat een diploma HRM toegang biedt tot het grootst mogelijke jobaanbod? En dat HR-professional een knelpuntberoep is geworden? Hieronder vind je nog meer redenen waarom deze nieuwe opleiding jou misschien wel op het lijf geschreven is.

1 Het (werk)geluk van anderen ligt in jouw handen

HR-professionals vormen de belangrijkste schakel tussen werknemers en de organisatie of het bedrijf waar ze voor werken. Ze zorgen ervoor dat mensen zowel op professioneel als persoonlijk vlak kunnen groeien. Dat doen ze niet enkel door de juiste persoon aan de juiste job te helpen. Ze geven trainingen, coachen 1 op 1, zorgen dat rechten en plichten worden nageleefd, bewaken dat verloning correct gebeurt, zetten initiatieven op die een positieve werkcultuur creëren. In de opleiding duik je in vakken als psychologie, preventie, diversiteit en inclusie, waarmee jij bijdraagt aan een werkplek waar iedereen zich goed voelt.

2 Organisatie en bedrijven fascineren jou

In welk bedrijf of welke organisatie je later wil werken, ligt nog helemaal open naargelang jouw interesses. Waar mensen werken, is er een personeelsdienst nodig: grote multinationals, non-profitorganisaties, KMO’s, overheidsinstellingen, ziekenhuizen, onderwijsinstellingen, … Als HR-professional maak jij daar niet enkel een verschil voor de werknemers, maar ook voor de groei en het succes van de organisatie. Daarom zal je tijdens de opleiding ook bedrijfsprocessen onder de loep nemen en economische en sociaal-juridische kennis opbouwen.

3 Sterk denkwerk houdt het boeiend

Ben je creatief in je denken? Top! HR-professionals gaan altijd oplossingsgericht te werk en zorgen dankzij hun strategische en kritische blik voor verbetering. Hebben werknemers onderling een probleem? Jij zal ervoor zorgen dat dit uitgeklaard wordt. Moet er een digitaal platform komen voor onkostenvergoeding? Jij zal je erin verdiepen. Wie weet zet jij in de toekomst succesvolle projecten op rond ‘workation’ of voelen nieuwe werknemers zich meteen thuis dankzij jouw warm onthaalbeleid.

4 Ruimte voor eigen accenten

Duidelijke en efficiënte communicatie zijn jouw beweegterrein. Je schrijft niet enkel vacatures uit, maar je leidt ook feedbackgesprekken, bemiddelt bij conflicten of geeft trainingen rond loonbarema’s en groeimogelijkheden. Ook de rol van vertrouwenspersoon is voor jou weggelegd: werknemers kunnen altijd bij jou terecht.

Toch niet zo’n zin in een enorm sociaal beroep? Andere domeinen van HR zijn net eerder cijfergericht en/of technologisch. Denk bijvoorbeeld aan digitalisering van onkostenregistratie, loonadministratie, dossierbeheer, data-analyse van personeelsgegevens, werknemersvoordelen,…

Jij ontdekt in de opleiding zelf waar jouw voorkeuren liggen en welke HR-job uiteindelijk een match is met jouw sterktes.

5 Jobzekerheid gegarandeerd

De arbeidsmarkt schreeuwt al jaren om deze nieuwe bacheloropleiding die de ideale mix vormt van denken en doen. Elke hedendaagse werkgever heeft HR-professionals nodig, dus de vraag blijft stijgen. Je kan dan ook meteen aan de slag gaan in een breed aanbod van jobs: recruiter, payroll-officer, loopbaanbegeleider, preventieadviseur, en veel meer.

Hou je net van afwisseling? Als je aan de slag gaat bij een kleinere werkgever combineer je doorgaans meerdere HR-taken in een functie. Ook als HR business partner is jouw takenpakket zeer divers. Na enkele jaren ervaring kan je ook doorgroeien tot HR manager.

 

Geprikkeld door de bacheloropleiding Human Resources Management?

Gerelateerde artikels