Skip to main content

Nieuw academiejaar, nieuwe departementen

ap hogeschool antwerpen

Vanaf het nieuwe academiejaar 22-23 lanceert AP zes nieuwe departementen, die de plaats innemen van de vier huidige departementen. Samen met het gloednieuwe Student Center werkt AP hiermee aan de toekomst van de hogeschool en het faciliteren van de studenten.

Vanaf maandag 19 september 2022 zullen de opleidingen van AP Hogeschool verzameld worden onder de departementen Business & Recht, Gezondheid & Wetenschap, Industrie & Omgeving, Media, Design & IT, Mens & Maatschappij en Onderwijs & Training. Dankzij die clustering per interessegebied kan AP Hogeschool studenten nog beter faciliteren en ondersteunen in hun succesvolle studiecarrières. 

Dat faciliteren doet AP onder meer vanuit het nieuwe Student Center op campus Spoor Noord - Lichttoren aan Park Spoor Noord: dé centrale hub voor gelijkwaardige, kwaliteitsvolle en laagdrempelige dienstverlening aan studenten. In april verhuisden de Onderwijs- en Studentenadministratie en Studentenvoorzieningen (STUVO) al naar het Student Center. Vanaf september zijn nu ook de ombudswerking, studentenbegeleiding, het Ondernemersloket en International Office daar te vinden.

Pascale De Groote, algemeen directeur AP Hogeschool: “Met de oprichting van het Student Center maakt AP een duidelijke strategische keuze. Voor onze huidige (en toekomstige) studenten wordt het veel duidelijker: ze kunnen voortaan laagdrempelig terecht op één centraal punt voor een ruim aanbod aan studentendienstverlening. Zo zorgen we ervoor dat élke AP-student, ongeacht de opleiding of voorgeschiedenis op de beste manier geholpen wordt en alle kansen krijgt aan onze hogeschool.”  

Gert Christens, directeur Student Center: “Het Student Center gaat de plek worden van waaruit we nu een integrale en gelijkwaardige dienstverlening kunnen gaan organiseren naar studenten toe. We beginnen daarbij natuurlijk niet van nul. Want dienstverlening wat bijvoorbeeld de studentenadministratie betreft bestond natuurlijk al in de departementen en de School of Arts en de studentenvoorzieningen hadden de Lichttoren al als uitvalsbasis maar we gaan deze beide nu toch kunnen transformeren en laten vervellen tot een niveau dat ook voldoet aan de huidige verwachtingen van studenten en inhaakt op de ambitie van AP om maximale leerwinst te willen realiseren voor elke student. Niet alleen door het optimaliseren van de samenwerking van deze beide diensten maar ook door het creëren van een aanbod dat specifiek tegemoetkomt aan de vragen en behoeften van individuele en groepen van studenten tijdens hun studieloopbaan bij AP.”   

Gerelateerde artikels