Skip to main content

Terugblik op de Onderzoeksdag 2021

Presentaties onderzoeksdag

Tweejaarlijks zet AP Hogeschool haar onderzoek in de kijker door ontmoeting en uitwisseling binnen- en buitenshuis te faciliteren. Omwille van de coronamaatregelen schakelden we dit jaar over naar een online versie. Geen onderzoeksmarkt dus, maar wel acht boeiende en uiteenlopende info- en netwerksessies gericht op het werkveld.

Met maar liefst 201 deelnames kunnen we deze Onderzoeksdag niet anders dan een succes noemen. Werknemers uit verschillende organisaties en sectoren ontmoetten onze onderzoekers om te leren van hun expertise en gingen met hen in gesprek over hun ervaringen. Op deze manier inspireren onze onderzoekers het werkveld in hun activiteiten en kunnen de onderzoekers hun onderzoek nog meer versterken met inzichten uit de praktijk.

Acht sessies

Tijdens 8 uiteenlopende sessies kon men kennismaken met de verscheidenheid aan praktijkgericht onderzoek en dienstverlening aan onze hogeschool. Een virtuele rondleiding van het Immersive Lab? Deze zag je tijdens de sessie Laagdrempelige VR- en AR-tools, waarin de waarde van Virtual en Augmented Reality voor overheids- en non-profitorganisaties werd toegelicht. Joost Hintjens lichtte dan weer de valkuilen en opportuniteiten toe van het Chinese transportproject Belt & Road Initiative. Een boeiend verhaal dat tot veel denk- en gespreksstof leidt in de logistieke sector.

Een gezonde levensstijl is belangrijk, zowel op fysiek als mentaal vlak. Tijdens de sessie Naar een gezonde levensstijl ontdekte je hoe je deze kan meten en promoten in jouw organisatie. Daarnaast legden onze experten uit hoe je de impact van sociale interventies op jouw organisatie kan meten tijdens de sessie Meten is (z)weten. Tijdens de uiteenzetting van APERU werd gewezen op het belang van soft skills en de manieren waarop je deze kan stimuleren in je onderneming.

Drie sessies georganiseerd door experten uit het Conservatorium toonden hoe leren en creativiteit hand in hand gaan. Ahilan Ratnamohan legde uit hoe je op een creatieve manier kinderen en volwassenen de Nederlandse taal kan aanleren tijdens Experimenten met creatieve taalverwerving. Bob Selderslaghs ging in Mantle of the Expert aan de slag met drama om leren te stimuleren. En tijdens The Golden Record kon je ontdekken hoe je filosofie kan introduceren aan de hand van drama en geluid in een theatrale context.

Meer weten over de onderzoeksdag of één van de sessies? Contacteer dan Research Office.

comments

reageer op dit artikel

Beperkte HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Gerelateerde artikels