Skip to main content

Studente MarCom-Support Merel strikt zelf stage bij DPG Media

graduaat marketing- en communicatiesupport

Studente Merel is tweedejaars in het graduaat Marketing- en Communicatiesupport. Dat is een korte opleiding boordevol praktijk op de campus én op de werkvloer. Het laatste traject van deze opleiding omvat 2 maanden werkplekleren bij een bedrijf naar keuze. Merel kon aan de slag bij DPG Media, dankzij een van de vele connecties die ze in haar eerste jaar kon leggen. 

Jij doet aan werkplekleren bij DPG Media. Hoe ben jij hier terechtgekomen? 

Tijdens het eerste jaar van onze opleiding kregen we voor het vak Werkplekleren 2 de opdracht om iemand uit de communicatiesector te interviewen. Ik heb Nathalie Rahbani, Head of Marketing voor TV & Streaming bij DPG Media weten te strikken. Via LinkedIn heb ik haar benaderd en na afloop ook verder contact met haar onderhouden. Zo is zij mijn pasje naar een plekje op de afdeling Marketing & Streaming van DPG Media geweest.  

Wat behoort er allemaal tot jouw takenpakket?

De afdeling Marketing & Streaming is verantwoordelijk voor alle communicatie over de zenders VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GO en VTM Gold. Een groot deel van mijn werk bestaat uit copywriting. Ik schrijf en publiceer bijvoorbeeld pushberichten die als melding op je smartphone verschijnen, mailings zoals die voor het programma 'Blijven Slapen' ... Daarnaast ben ik ook betrokken bij vergaderingen over nieuwe projecten en programma's. Als stagiair is je impact natuurlijk eerder beperkt, maar onze mening wordt gelukkig wel geapprecieerd. Als we de nieuwsbrief van VTM bespreken, wordt er ook van mij input verwacht en word ik uitgedaagd om mee te brainstormen. Dat is heel fijn.  

Wat was (tot hiertoe) het hoogtepunt?

Ik heb mogen meewerken aan een gepersonaliseerd verjaardagsfilmpje dat elke klant in z'n inbox krijgt op z'n verjaardag. Hierbij maken BV's persoonlijk hun felicitaties over aan de kijker. Hiervoor mocht ik 2 dagen naar de studio's van DPG Media om de opnames bij te wonen. Een fijne afwisseling, want omwille van corona moet ik het merendeel van mijn werkplekleren helaas thuis vanop afstand doen. Ook hier mocht ik mijn mening en inbreng delen en daar werd ook naar geluisterd. Tijdens de opnames viel het me wel op dat je echt oog voor detail moet hebben. Alles moet kloppen.

Binnenkort heb je je graduaatsdiploma op zak. Wat zijn je verdere plannen? 

Door te werkplekleren werd voor mij duidelijk dat je het vak écht leert door het te doen. Ik ben dus van plan om meteen te gaan werken. Waar precies, dat weet ik nog niet. Maar hopelijk, net zoals nu, in een team dat potentieel in mij ziet en mij motiveert om het beste uit mezelf te halen.

Heb je nog tips voor (toekomstige) studenten Marketing- en Communicatiesupport?

In de graduaatsopleiding krijg je enorm veel praktijk en kan je na 2 jaar al een diploma behalen. Dat maakt het heel haalbaar. Je leert veel zelfstandig werken, maar ook in groep. Daarnaast zijn er ook veel gelegenheden om te netwerken. Zoals bijvoorbeeld tijdens het afnemen van interviews. Maak daar zeker gebruik van. Zo leg je meteen connecties voor later. En wees zeker niet bang om er gewoon voor te gaan. 

Zelf ook interesse in het graduaat Marketing- en Communicatiesupport? 

 

Gerelateerde artikels