Skip to main content

GDM TV: Feest voor de geest met workshops, lezingen en ontspanning

GDM TV - Season 1: Maiden Tip 10
© GDM TV - Season 1: Maiden Tip

De opleiding Grafische en Digitale Media luidde 2021 feestelijk in met een online inspiratieweek. Lectoren, studenten en externe gasten stelden een gevarieerd programma samen met creatieve workshops, inspirerende lezingen, een kookrubriek en een ontspannend avondprogramma met sprekers en ontstuimige dj sets.

Om het tweede semester op een inspirerende en creatieve manier in te zetten heeft de opleiding Grafische en Digitale Media de tijdelijke tv-zender GDM TV opgericht. Via Teams-uitzendingen konden studenten van het 1e, 2e en 3e jaar vier dagen lang genieten van een goedgevuld programma.

Hike & Bike

In de voormiddag werden studenten uitgedaagd om uit hun kot te komen en Strava-routes te wandelen, lopen of fietsen. Uiteraard mochten studenten zelf een eigen parcours bedenken en konden ze deelnemen aan sportieve wedstrijden met als prijs een eigen gebrouwen GDM-biertje.

BIKE&HIKE_COLL.png
Lector Serge in Hike-mode, een studenten-route en het beroemde GDM-bier
 
Workshops

Na een sportieve inspanning en verdiende lunch kon men volop ontspannen tijdens creatieve workshops van lectoren én studenten: Vormgeven met artificiële intelligentie, korte filmpjes maken, psychedelische portretten creëren en je kot of kamer opfleuren met een eigen Outline-design.

WORKSHOPS_COLL.png
Workshops Psychedelic Portraits & Outline Family​​​​​
 
Lab Info & Talks

Een student Grafische en Digitale Media krijgt een brede basis en kiest en mixt uit 4 design labs: Brand, Interface, Motion en Publication. Hij kiest in het tweede semester een specialisatie die aansluit bij zijn talenten en interesses. Het doel is om het volledige design thinking-proces te beheersen: van probleem over concept tot afgewerkt product. Tijdens de Labs info kunnen vragen stellen aan lectoren over het verdere verloop van het semester.

Labs_COLL.png
Interface Designlab met Eline Ceyssens van Monkeyshot​​​​​​

 

Tijdens Lab Talks vertellen inspirerende sprekers uit het werkveld over hun ervaringen, denk- en leerprocessen en stellen ze interssante cases voor. Na elke presentatie konden studenten hun nieuwsgierigheid helemaal bevredigen met een vragenronde.

  • Interface Design Lab: Eline Ceyssens – UI/UX Designer bij Monkeyshot – www.monkeyshot.be

 

Brand Designer Tom Andries over het nieuwe Brand Design Lab bij GDM

"Ik zit echt te wachten op Belgische Brand Designers. Ik vind het knap van de opleiding GDM dat jullie durven afstappen van het academische en inzetten op de combinatie van strategie, samenwerken en vormgeving"

 

Who’s Cooking?

Na een drukke en leerrijke namiddag was het tijd voor een lekkere avondmaaltijd. Lectoren maakten hun favoriete gerecht en studenten konden zelf thuis meekoken. Van klassiekers als Spaghetti Bolognaise en aardappelgratin tot Israëli zalmpita en Koreaanse wraps.

Who's cooking_COLL.png
Lectoren stellen een heel andere compositie samen in Who's Cooking?
 
Ctrl Z

Bijna alumni presenteerden vanuit Finland een interactieve virtuele talkshow in de stijl van hun alom geprezen podcast Ctrl Z. Dit leverde boeiende gesprekken op met gasten als Youniss, Guillaume Van der Stighelen en GDM-lector Bavo Van Hecke.
 

CTRL Z_COLL.png
CTRL Z met Guillaume Van der Stighelen

 

Guillaume Van der Stighelen geeft een gouden tip over samenwerken

"Creëer een omgeving waar mensen hun eigen verhaal kunnen doen en werk samen met mensen die andere inzichten en meningen hebben dan jij. Wees bereid om te luisteren en gebruik de beste ideeën van beide partijen." 

Avondprogramma

Lukas Wouters bedacht elke avond een andere Cocktail Quarantino en dacht ook aan deelnemers van Tournée Minérale met een lekkere mocktail van pompelmoes en rozemarijn. Met een vers gebrouwen drankje in de hand sloten studenten elke avond feestelijk af met ronkende optredens van dj’s als Tempest Sound, DJ Stoops, Patrice van Delm en Dj Bram Delux in het voetbalstadion van KV Mechelen!

 

DJ_COLL.png
DJ Bram Delux in het voetbalstadion van KV Mechelen, DJ ABSOLUT & Tempest Soundsystem

 

Student DJ Bram Delux over het initiatief GDM TV:

"Ik vind GDM TV een leuk en leerrijk initiatief. De sprekers geven een kijk vanuit hun eigen ervaring en dat geeft ons meer inzicht in dat vakgebied. We weten daardoor dus ook de manier van werken en hoe het eraan toe gaat op de werkvloer. De studenten worden onrechtstreeks ook samengebracht, in deze tijden is dat voor vele ook meer dan welkom. Er is ook een leuke dagindeling, de muzikale afsluiter mocht ik voorzien en dat is altijd mooi meegenomen." 

 

Gerelateerde artikels