Skip to main content

Internationale Vrijwilligersdag: Studente Kylie zorgt voor leuke vakanties voor iedereen

Dank je wel, vrijwilligers

Who run the world? Vrijwilligers! Op 5 december, Internationale Vrijwilligersdag, zetten we wereldwijd iedereen in de bloemetjes die zich onbezoldigd inspant voor een goed doel of organisatie. Want ze zijn niet altijd even zichtbaar, maar onmisbaar zijn ze zeker en vast.

Kylie3.jpgOok in onze community vind je zulke helden. Kylie bijvoorbeeld: op een doordeweekse dag is ze studente in de lerarenopleiding Secundair Onderwijs aan AP. Daarnaast zet ze zich al jarenlang in als monitor bij Gezinssport Vlaanderen. Daar zorgt ze ervoor dat iederéén een sportieve vakantie kan beleven. En dat is een een stevig engagement! Elke schoolvakantie gaat ze op pad om jong en oud gezond te doen bewegen. Van skiën tot paardrijden: geen uitdaging is te groot. 

"Ik ben intussen al bijna zes jaar vrijwilliger, eerst bij andere organisaties maar nu toch al een tijdje bij Gezinssport Vlaanderen. Daar geef ik voornamelijk grootouder- en kleinkindkampen in de zomervakanties, of sneeuwgewenning met kleutertjes in de paas- en krokusvakantie. Dat is heel leuk, je ziet dat je kinderen op korte tijd echt iets kan leren."

Waarom ze vrijwilliger werd? Daar hoeft Kylie niet lang over na te denken. "Omdat ik er zoveel voldoening uit haal. Je krijgt enorm veel terug van de mensen die mee op kamp gaan, dat is onvoorstelbaar. Je zorgt voor een leuke week, en tovert zo een lach op het gezicht van jong en oud. Krijg je een vergoeding, dan is dat mooi meegenomen, maar dat hoeft zeker niet.”

Een hele dikke merci aan Kylie en alle andere AP’ers die op een of andere manier vrijwillig de handen uit de mouwen steken!

Gerelateerde artikels