Skip to main content

Studenten lerarenopleidingen springen bij in scholen

lerarenopleiding coronavirus corona scholen onderwijs leerkracht

Wanneer de scholen midden mei gedeeltelijk heropstarten, staan onze studenten Onderwijs klaar om te helpen. Heel wat scholen kampen met personeelstekort wanneer de klassen ontdubbeld moeten worden. De studenten Lager Onderwijs lopen al een volledig schooljaar mee in dezelfde school, en kunnen dus meteen weer meedraaien. 

Onze 123 bachelorstudenten Lager Onderwijs volgen momenteel les vanop afstand. Daarvoor waren ze al het hele jaar aan de slag in dezelfde school. AP Hogeschool werkt immers niet met de klassieke manier van opdrachten en stages, maar wel met werkplekleren. 

"Deze manier van werken blijkt nu bijzonder coronaproof", legt opleidingshoofd Jo van den Hauwe uit. "Onze studenten kennen hun school en collega's al erg goed, ze zijn al ingewerkt. Ze kunnen dus, met de nodige veiligheidsmaatregelen, de scholen meteen uit de nood helpen. Niet alleen bij het afstandsleren zoals ze nu al doen, maar ook in de noodopvang of voor de klas. We dragen zo als hogeschool ons steentje bij én onze studenten doen meteen ook de nodige uren ervaring op." 

Concreet zullen de eerste- en tweedejaars ingeschakeld kunnen worden als tweede leerkracht of onderwijsassistent. De laatstejaars hebben bijna hun diploma op zak en zullen in de vorm van teamteaching meer de klas zelf in handen nemen. 

In de pers 

Heropening scholen

Zelf ook op zoek naar ondersteuning voor uw school? Schakel onze studenten Kleuteronderwijs, Lager Onderwijs of Secundair Onderwijs in.

 

 

Gerelateerde artikels