Skip to main content

AP verdeelt mondmaskers van zorgopleidingen; studenten Verpleegkunde en Vroedkunde zetten stage voort

Een aantal moedige AP-ers waar we terecht trots op mogen zijn.
© Een aantal moedige AP-ers waar we terecht trots op mogen zijn.

Vandaag vertrekken meer dan 1.000 mondmaskers en 250 steriele schorten vanuit de zorgopleidingen van AP Hogeschool naar ziekenhuizen in de regio. Op die manier wil de hogeschool haar steun betuigen aan de vele zorginstellingen waarmee ze al jaren goed samenwerkt voor stages en dergelijke. Bovendien heeft AP heeft beslist om niet alle medische stages op te schorten.

Alle campussen van AP zijn sinds vorige week gesloten in de strijd tegen het oprukkende coronavirus. Dat betekent dat er nog heel wat steriel en ander materiaal aanwezig is bij de zorgopleidingen. Vandaag worden er meer dan 1.000 mondmaskers en 250 steriele schorten verdeeld vanuit AP naar verschillende ziekenhuizen in de regio waarmee al jaren goed wordt samengewerkt.

Verpleegkunde en vroedkunde studenten zorgen verder

Stages door tweede-, derde-, en vierdejaarsstudenten Verpleegkunde en Vroedkunde, alsook de banaba Intensieve Zorg en Spoedgevallenzorg, worden tot nader order voortgezet. “Er is op dit moment een grote nood aan goed opgeleide professionals in de zorg”, legt algemeen directeur Pascale De Groote uit. “Niet alleen vanuit de zorginstellingen krijgt AP de vraag om extra handen, maar ook heel wat studenten Verpleegkunde geven zelf aan dat ze in deze situatie willen blijven helpen. Op basis van die maatschappelijke verantwoordelijkheid heeft de hogeschool beslist niet alle medische stages op te schorten.

Dit gebeurt zoals steeds onder strikte voorwaarden en monitoring door de stageplaatsen, de inhouse medische dienst en stagebegeleiders. De bescherming en kwalitatieve begeleiding van de studenten komt op de eerste plaats. De stage-instellingen hanteren hierin de beste faciliteiten en voorzorgsmaatregelen. Indien dit niet langer gegarandeerd kan worden, worden er snel bijkomende maatregelen getroffen. De stages van de eerstejaarsstudenten worden voorlopig opgeschort.

Gerelateerde artikels