Skip to main content

Studenten Lerarenopleiding trokken week lang naar New York om 'de stad te lezen'

Groepsfoto 2
© Mevrouw Heyrman met haar studenten

Studenten uit de Lerarenopleiding Secundair Onderwijs trokken vorige week naar de Amerikaanse grootstad New York voor een internationaal inleefproject met als titel 'Reading the city'. 

New York is één van de alfa-steden in de wereld. Zo vaak het decor in films, dat we met het stedelijk landschap een stuk vertrouwd zijn. Zo vaak bezongen en beschreven dat de stad voor wereldburgers een thuis is, ... Een uitdaging om op onderzoek te gaan voor de studenten in de lerarenopleiding die kiezen voor het vak 'Aardrijkskunde'. 

ny2_0.pngVorige week trokken studenten en oud-studenten 5 dagen lang naar 'the Big Apple' voor een geografische verkenning. Benieuwd naar het programma per dag? 

  1. Lower Manhatten, 'the city en het financiële hart van de wereld'. Een bezoek aan een beurs en op verkenning in het financiële district in de neus van Manhatten. Kennismaking met het nieuwe bouwproject op de terreinen van het World Trade Center en een bezoek aan het Memorial 9/11.
  2. 'Inwijking in het kwadraat'. Verkennen van Liberty en Ellis Island. Migrantenbuurten van de Lower East Side: Little Italy, Chinatown en Lower East Side.
  3. 'Art is business'. Moma, het mooiste museum voor moderne en hedendaagse kunst in de wereld en verkenning van de buurten waar kunst gemaakt en verhandeld wordt: Tribeca, Soho, Nolita en Noho. 
  4. Midtown Manhattan, een glamour winkel- en zakenparadijs. Bezoek aan het hoofdkwartier van de UNO. Dwarsheen door Manhatten tussen First en Seventh avenue, door Midtown dus! Eindigen op het uitzichtplatform van het Rockefeller Center. 
  5. Een begeleide wandeling door Bushwick, Brooklyn. Als woongebied niet echt aangenaam: gemengde functies, veel gesloten industriële terreinen maar overdekt met mooie 'street-art'. Een kunstenaarscollectief geeft hier de start voor gentrification in de nabije toekomst. 

Wist je dat internationalisering verankerd is in alle educatieve bachelors van 180 studiepunten? Zowel Kleuter-, Lager als Secundair Onderwijs. Studenten gaan op onderzoek in het buitenland tijdens een Internationaal inleefproject. In kleine teams bereiden ze een onderzoeksvraag voor en voeren onderzoek uit in scholen, lerarenopleidingen of bij stakeholders in landen als Spanje, Frankrijk, Nederland, Estland, Kroatië of de Verenigde Staten. 

Benieuwd naar de verschillende lerarenopleidingen? Met één klik, beland je op de juiste pagina. 

Gerelateerde artikels