Skip to main content

Wie is Wie 2060 - Netwerkevent in het teken van ontmoeting en verbinding

wie is wie 2060 3

Op donderdag 30 januari 2020 zette onze AP Campus Spoor Noord – Noorderplaats de deuren open voor maar liefst 200 professionals uit de wijk 2060. De lectoren van de bacheloropleidingen Sociaal Werk en Orthopedagogie stonden klaar voor een hartelijke ontvangst op het netwerkevent ‘wie is wie 2060’.

Het onderwijsproject ‘de buurt als leergemeenschap’ heeft als doel om de samenwerking en verbinding met de buurt 2060 te versterken. Via ‘community-based learning’ willen ze een win-win situatie creëren voor de lokale gemeenschap en de AP-studenten. Een nood in de lokale buurt kan zo een mooie leerkans zijn voor studenten. Maar uiteraard is de eerste stap voor zo’n leergemeenschap, een uitgebreide kennismaking op het netwerkevent ‘wie is wie 2060’.

Welzijnsorganisaties uit de wijk 2060 ontvingen deelnemers ter plaatse of kwamen hun werking toelichten op de campus. Zo kon je ontdekken waarvoor je terecht kan bij Woonhaven, wat de Schoolbrug precies doet of waar het wijkteam van CAW mee bezig is. Maar ook politie, wijktoezichters, huisartsen en verpleegkundigen namen deel aan het netwerkevent. Iedereen kon een workshop rond praktijkonderzoek voor organisaties volgen én daarna was het tijd om na te praten bij een gezellige lunch. De verse soep werd uiteraard voorzien door lokale organisaties De Nomaad, De Elegast en Samenlevingsopbouw vzw.

In de namiddag wisselden de deelnemers aan diverse ronde tafels hun ervaringen en kennis uit over de verscheidene thema’s die leven in de wijk 2060. Dit zorgde voor levendige gesprekken waar bruggen gebouwd werden tussen verschillende domeinen. De dag werd afgesloten met een fijne netwerkreceptie en het klonk daar in koor: ‘Voor herhaling vatbaar!’

Gerelateerde artikels