Skip to main content

Mobility 3: ervaring om naar uit te kijken

Justine

Justine D’haenens is een studente uit het derde jaar Communicatiemanagement - Public Relations. Voor het opleidingsonderdeel Mobility 3 is ze van 23 tot 26 oktober naar Straatsburg gegaan. Het was leren, lachen, en soms … stil worden.

Als ik Justine naar haar reis vraag, begint ze enthousiast te vertellen: ze was hier zelf nog nooit geweest – en keek erg uit naar de trip. De uitstappen naar het Europese Parlement en de Europese Raad interesseerden haar eerst helemaal niet, maar… Uiteindelijk waren deze uitstappen net heel leuk!
“In het Europees Parlement waren ze aan het stemmen over de toekomst van plastic rietjes. Het was bijzonder om deze stemming te kunnen meemaken,” aldus Justine.
De uitstap naar het concentratiekamp Natzweiler-Struthof heeft haar erg geraakt. Justine vond dit zeer confronterend: “Door de goede uitleg van meneer Hye, werd alles opeens zo echt, zo beklijvend."

Justine D'haenens 3PRV.jpg
Justine D'haenens, 3PRV

"Ik heb medestudenten leren kennen met wie ik nooit eerder heb gepraat."

Groepsgevoel, gelachen en gedanst

Dit zijn dé drie woorden die bij Justine opkomen als ze terugdenkt aan de reis. De hoop vrije tijd was voor haar zeker een voordeel, zo konden ze ’s avonds uitgaan -  wat het groepsgevoel versterkt. Veertig studenten in een danscafé, dat zorgde voor veel plezier en gelach. Samen met haar medestudenten, maakte Justine er een onvergetelijke avond van. Justine was graag een paar dagen langer gebleven, zodat ze de stad nog meer kon ontdekken.

Ervaring om naar uit te kijken

“Voor toekomstige studenten Communicatiemanagement is Mobility 3 iets waar je echt kan naar uitkijken,” zo vertelt Justine. “In plaats van dag in, dag uit op de schoolbanken te zitten, heb je de kans om actief te zijn. Mobility 3 is leerrijk, maar ook een fantastische opportuniteit om met je klas een (betere) band te krijgen.”

Straatsburg bevat nog vele geheimen voor Justine. Toch kan ze met een gerust hart zeggen dat deze ervaring haar leven heeft veranderd. En, dat ze zeker terug wil!

 

Tekst: Kato Helsen, 2prvB

Gerelateerde artikels