Skip to main content
Muziek & Podiumkunsten

Muziek

Type

Afstudeerrichting van Educatieve Master

Duur

2 Jaar

  • Dagtraject
  • Verkort programma mogelijk

In de Educatieve master (EMA) Muziek  word je opgeleid tot Teaching Artist: de opleiding tot kunstenaar en leraar wordt geïntegreerd. Je leert er hoe je jouw passie deelt met een divers publiek en hoe je educatief werkt met heel specifieke doelgroepen. Dat vraagt een grote artistieke bagage maar ook de juiste pedagogische vaardigheden.

SLOMuziek.jpgWat leer je?

Je vervolgt je mastertraject in Muziek en combineert dit met vakken zoals vakdidactiek, stages, projectwerk en ondersteunende opleidingsonderdelen. De educatieve master wordt afgesloten met een masterproef die bestaat uit 2 luiken: een masterproef in jouw discipline en een kunst-educatief project dat je zelf creëert.

Deze masteropleiding kan je aanvatten na het behalen van je bachelordiploma Muziek. 

Verkort Traject

Je kan er ook voor kiezen om eerst je masterdiploma Muziek te behalen en daarna het verkorte traject Educatieve master te volgen van 60 studiepunten.

Wie word je?

Vanuit de traditie leiden de Conservatoria leraren op voor het deeltijds kunstonderwijs, het kunst-secundair onderwijs, het hoger kunstonderwijs en de kunst-educatieve sector. Ook buiten de muren van het reguliere kunstonderwijs kan je zelfstandig of bij sociaal-culturele organisaties aan de slag gaan.

Een goede leraar is zelf geïnspireerd. Je verbindt de didactische en pedagogische technieken met wat je zelf hebt geleerd in je basisopleiding dans. Je verfijnt je communicatieve en reflectieve vermogens en stemt ze af op je leerlingen.

Alle informatie over deze opleiding vind je op

AP-arts.be

Deze opleidingen kunnen ook interessant zijn voor jou