Skip to main content
Muziek & Podiumkunsten

Dans

Type

Afstudeerrichting van Educatieve Master

Duur

2 Jaar

  • Dagtraject
  • Verkort programma mogelijk

In de Educatieve master (EMA) Dans word je opgeleid tot Teaching Artist: de opleiding tot kunstenaar en leraar wordt geïntegreerd. Je leert er hoe je jouw passie deelt met een divers publiek en hoe je educatief werkt met heel specifieke doelgroepen. Dat vraagt een grote artistieke bagage maar ook de juiste pedagogische vaardigheden.

SLOdans.jpgWat leer je?

Je vervolgt je mastertraject in dans en combineert dit met vakken zoals vakdidactiek, stages, projectwerk en ondersteunende opleidingsonderdelen. De educatieve master wordt afgesloten met een masterproef die bestaat uit 2 luiken: een masterproef in jouw discipline en een kunst-educatief project dat je zelf creëert.

Deze masteropleiding van 120 studiepunten kan je aanvatten na het behalen van je bachelordiploma Dans, het volgen van een schakelprogramma en het slagen in de toelatingsproef. Je kan er ook voor kiezen om eerst je masterdiploma Dans te behalen en daarna het verkorte traject Educatieve master  te volgen van 60 studiepunten.

Verkort Traject

Heb je reeds een master Dans? Dan kan je het verkorte traject Educatieve master Muziek & Podiumkunsten, afstudeerrichting Dans van 60 studiepunten volgen.

Overige trajecten

Heb je reeds een master Dans, bachelor Dans of een stevige carrière als danser achter de rug? Dan kan je mogelijk één van onze overige educatieve opleidingen volgen. Meer informatie op AP-Arts.

Wie word je?

Vanuit de traditie leiden de Conservatoria leraren op voor het deeltijds kunstonderwijs, het kunst-secundair onderwijs, het hoger kunstonderwijs en de kunst-educatieve sector. Ook buiten de muren van het reguliere kunstonderwijs kan je zelfstandig of bij sociaal-culturele organisaties aan de slag gaan.

Een goede leraar is zelf geïnspireerd. Je verbindt de didactische en pedagogische technieken met wat je zelf hebt geleerd in je basisopleiding dans. Je verfijnt je communicatieve en reflectieve vermogens en stemt ze af op je leerlingen.

Alle informatie over deze opleiding vind je op

AP-arts.be

Deze opleidingen kunnen ook interessant zijn voor jou