Skip to main content

Muziek

Type

Academische Bachelor en Master

Duur

5 Jaar

  • Dagtraject

Droom je ervan om componist, orkestmusicus, leraar of solist te worden? Leeft je talent op in combospel, kamermuziekverband, big band, koor of orkest? Of ambieer je een portfolio-carrière met combinatie van dit alles? De opleiding Muziek van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen biedt diverse parcours aan die inspelen op jouw individueel carrièrepad.

Alle informatie over deze opleiding vind je op

AP-ARTS.BE

Je kan kiezen uit volgende afstudeerrichtingen:

Compositie

Componeren is creëren; het onderzoeken en ontwikkelen van een eigen muziektaal. Centraal in dit creatieproces staat de unieke persoonlijkheid van elke componist, die door kennis, vakmanschap, inzicht en een open, (onder)zoekende blik zijn creativiteit en originaliteit weet vorm te geven in nieuwe muziek. 

Type
Afstudeerrichting van Academische Bachelor en Master
Duur
5 jaar
Basisopleiding
Muziek
To programme
Instrument-Zang

De academische bachelor in de Muziek met afstudeerrichting Instrument-Zang biedt een doorgedreven individuele training en leidt je op in een diversiteit aan stijlen en genres. Daar horen ook interdisciplinaire, historische en/of hedendaagse uitvoeringspraktijken bij.

Type
Afstudeerrichting van Academische Bachelor en Master
Duur
5 jaar
Basisopleiding
Muziek
To programme
Jazz

De academische bachelor in de Muziek met afstudeerrichting Jazz werkt erg praktijkgericht en projectmatig, telkens met de nodige coaching. Dankzij de banden die de opleiding heeft met gerenommeerde jazzartiesten en -festivals en met het werkveld krijg je een ruim aanbod aan projecten, podiumkansen en stages. Als jonge jazzkunstenaar zoek je de grenzen van je artistieke eigenheid op.

Type
Afstudeerrichting van Academische Bachelor en Master
Duur
5 jaar
Basisopleiding
Muziek
To programme
Opleiding Type Duur Campus Interessegebied
Muziek Academische Bachelor en Master 5 Campus deSingel Podiumkunsten
Compositie Afstudeerrichting 5 Campus deSingel Podiumkunsten
Instrument-Zang Afstudeerrichting 5 Campus deSingel Podiumkunsten
Jazz Afstudeerrichting 5 Campus deSingel Podiumkunsten