U bent hier

Centraal studentenadviespunt

Weet je nog niet óf je wil verder studeren, laat staan wát je wil studeren? Vraag je je af of je hogeschoolstudies wel aankan? Wil je weten wat er allemaal komt kijken bij het studeren aan een hogeschool of school of arts? Wil je van opleiding, hogeschool of universiteit veranderen maar weet je niet welke stappen je hiervoor moet ondernemen? Onze medewerkers van het centrale studentenadviespunt geven je onafhankelijk advies en helpen je vooruit.

Studentenadviespunt | Lange Nieuwstraat 101, Antwerpen | T 03 220 57 75 | E STAP@ap.be

Het centrale studentenadviespunt - kortweg STAP - bevindt zich op campus Lange Nieuwstraat, vlakbij de Meir. Als studiekiezer of student kan je er terecht met al je vragen over je studiecarrière.

Maak een afspraak per mail of telefoon. Op werkdagen proberen we je binnen de 24 uur verder te helpen.

Veelal zal de medewerker van het studentenadviespunt je doorverwijzen naar een studentenadviseur die op de campus van jouw opleiding werkt: een opleidingshoofd, lector, studieloopbaanbegeleider, trajectbegeleider, taalbegeleider of de ombudsdienst van jouw opleiding.

In andere gevallen zal de medewerker van het studentenadviespunt je zelf verder helpen.

Studiegerelateerde informatie

Het centrale studentenadviespunt is het aanspreekpunt voor iedereen die vragen heeft rond:

  • Het maken van een (nieuwe) studiekeuze
  • Studie-ondersteuning: studievaardigheden en planning
  • Individuele aanpassingen
  • Toegankelijkheid
  • Taalbegeleiding
  • Studentenparticipatie

Enkele voorbeelden

Weet je wat je wil studeren en wens je meer informatie over de inhoud van een opleiding of een concreet vak? Dan word je doorverwezen naar het opleidingshoofd.

Wens je een aangepast traject te volgen of vrijstellingen aan te vragen? Dan word je doorverwezen naar de trajectbegeleider van jouw opleiding.

Ben je reeds student aan de hogeschool en heb je nood aan extra ondersteuning bij het verwerken van de leerstof? Dan word je doorverwezen naar de studieloopbaanbegeleider van jouw opleiding.

Heb je nood aan begeleiding bij het maken van een studiekeuze? Dan helpt de medewerker van het studentenadviespunt je zelf verder.

STAP: één adres voor alle vragen over je studie(keuze)

Kortom, voor al je studievragen is er slechts één adres:

Studentenadviespunt (STAP)
Lange Nieuwstraat 101 – 2de verdieping, ruimte achter het computerlandschap
2000 Antwerpen
T 03 220 57 75
E stap@ap.be

Naast het studentenadviespunt bevindt zich een open studielandschap, waar je rustig aan je opdrachten kan werken.

STUVO: één adres voor een oplossing voor alle praktische problemen

Daarnaast is er ook één adres voor al je vragen die niet met het maken van een studiekeuze of het begrijpen van de leerstof te maken hebben. De STUVO of studentenvoorzieningen van AP helpen je bij het vinden van een kot, studentenjob, het aanvragen van een studietoelage bij de Vlaamse overheid, psychologische begeleiding, enz.

Lees hier meer over onze de studentenvoorzieningen.