Overslaan en naar de inhoud gaan

Zomerbars in Antwerpen

zomerbars in Antwerpen

Studeren in Antwerpen is zelfs in de zomermaanden plezant. Zodra de temperatuur stijgt, poppen er her en der in Antwerpen zomerbars op. Studeren (of gewoon chillen) met je voeten in het zand en een cocktail in de hand? In deze zomerbars is de vakantiesfeer nooit veraf.   

 

Black Smoke Rooftop Bar

black smoke rooftop.jpg

Bij mooi weer is een bezoekje aan het dak van barbecuerestaurant Black Smoke een must. Deze rooftop bar op de zesde verdieping van stadsbrouwerij De Koninck biedt een waanzinnig uitzicht op de Antwerpse skyline. Je kan er klinken met een eersteklas craftbeer, wijntje of cocktail en genieten van een lekkere lunch of sharing platter (ook voor veggies!). Daarnaast komen er ook regelmatig deejays draaien.

Boomgaardstraat 1, Antwerpen.
Kick-off vanaf 1 april. 

 

Bar Noord 

bar noord.jpg

Zomervibes op slechts enkele stappen van AP? Dat kan bij Bar Noord. Deze voormalige hangar in Park Spoor Noord wordt ieder jaar omgetoverd tot een vakantieparadijs, compleet met muziek, urban jungle, waterfontein en strandstoelen. Hier kan jong en oud terecht voor zondagse brunches, salsa-avonden of een doordeweekse date. Op het menu? Frisse sapjes en cocktails, burgers, tapas, salades en echte pizza's uit de houtoven. 

Viaduct Dam 1, Antwerpen.
Kick-off vanaf vrijdag 5 april.

 

Lazy Jack 

LazyJackPhilippeWuyts.jpg

In de schaduw van het MAS en het Havenhuis vind je Lazy Jack. Deze industriële hangar herbergt een restaurant en groot terras. Grote of kleine honger of dorst? Hier kan je brunchen, lunchen, aperitieven en dineren met zicht op het water. Of daag je vrienden uit voor een partijtje petanque. Daarnaast organiseert Lazy Jack ook regelmatig workshops, optredens en kunsttentoonstellingen.

Kattendijkdok-Oostkaai 22a, Antwerpen.
Kick-off vanaf vrijdag 5 april. 

 

Jardim

jardim 001.jpg

Niet zo'n fan van zand tussen je tenen? Dan is de groene oase Jardim misschien wel iets voor jou. Op het dakterras van deze bohemian stadstuin geniet je met je voeten in het gras van een geweldig uitzicht op de Scheldebocht. Verder op het menu? Yummy foodtrucks, zwoele dj-sets en zomerse barbecues. 

Scheldekaai 28, Antwerpen.
Kick-off vanaf donderdag 18 april.

 

Bar Paniek 

bar paniek 003.jpg

In deze oude loods, die wordt uitgebaat door kunstenaarscollectief Time Circus, heerst een heerlijke ongedwongen sfeer. Bar Paniek omschrijft zichzelf als een ontmoetingscentrum voor artistieke kruisbestuiving, maar voor veel Antwerpenaren is het gewoon dé place to be voor een zomerse date. De kaart is eerder beperkt, maar eten en drinken is hier wel relatief goedkoop. Het prachtige uitzicht op het water en de zonsondergang krijg je er bovendien gratis bij. 

Kattendijkdok-Oostkaai 21b, Antwerpen.
Kick-off vanaf vrijdag 26 april. 

 

Bocadero 

bocadero.jpg

Knipper met je ogen en je waant je in Knokke of Barcelona. In deze beachbar kan je flaneren langs de terrassen en zonnebaden op een heus zandstrand met ligzetels en palmbomen. Bocadero telt verschillende pop-upresto's zodat je kan kiezen uit gezellig aperitieven, snel iets snacken of uitgebreid tafelen. Events zoals festivalletjes, markten en wekelijkse salsa-avonden (mét gratis les) maken de zomersfeer compleet.

Rijnkaai 150, Antwerpen.
Kick-off vanaf vrijdag 10 mei.

 

Sommar 

sommar antwerpen.jpg

Een vleugje Berlijn aan de oevers van de Schelde: dat is het geheim van Sommar. Op het uitgebreide zonneterras met strandstoelen zit je op de eerste rij voor de zonsondergang. Maar deze urban oase heeft veel meer in petto. Zo kan je in de outdoor business space komen flexwerken of vergaderen. Plus: Sommar organiseert tal van leuke events, gaande van petanquetoernooien en outdoor cinema tot closets sales.

Rijnkaai 102, Antwerpen.
Kick-off vanaf vrijdag 17 mei.

 

Bar Feliz

bar feliz 001.png

Op de stoep voor het Felixpakhuis vind je Bar Feliz. Feliz betekent geluk in het Spaans en die feelgood sfeer hangt hier volop. Deejays draaien een mix van soul, funk en jazz, terwijl jij geniet van een lichte lunch of aperitief. Het uitzicht op het MAS en de boten in de jachthaven garandeert je bovendien urenlang kijkplezier. 

Godefriduskaai 30, Antwerpen.
Kick-off vanaf woensdag 29 mei.

 

Zomerbar Zomer van Antwerpen 

zomerbar zomer van antwerpen 001.jpg

Naast culturele events pakt stadsfestival Zomer van Antwerpen ook alle jaren uit met een eigen zomerbar. In de hangmatten of strandstoelen kan je heerlijk relaxen met een hapje of een drankje. Ook aan entertainment is hier geen gebrek. Deze zomerbar heeft onder meer een goedgevulde zomerbibliotheek, een petanquebaan en circusvoorstellingen in de aanbieding. 

Sloepenweg, Antwerpen.
Kick-off vanaf maandag 24 juni.  

 

Meer hotspots op 't Eilandje? Hier moet je zijn. 

Gerelateerde artikels