Overslaan en naar de inhoud gaan

Studenten Toegepaste Informatica slepen trofee in de wacht op hackaton

Hack the future 7

Op donderdag 29 november namen onze studenten Toegepaste Informatica en Elektronica-ICT deel aan Hack the Future. Met meer dan 400 studenten die strijden om de HTF-trofee in verschillende disciplines was dit tweedaagse event de grootste hackaton van Belgie.

Deelnemers gingen aan de slag om ‘the artifact’ te kraken in het mysterieuze Fort5 in Edegem. In een race tegen de klok gingen studenten aan de slag met codes om de uitdagingen op tijd te kunnen oplossen. Deze organisatie van Cronos Groep was dankzij de aanwezigheid van verschillende IT-bedrijven een uitstekende manier voor onze studenten om een voet in de bedrijfswereld te zetten.

‘We kunnen deze ervaring alleen maar aanraden!’

Met volle moed gingen onze studenten aan de slag met de interessante technische opdrachten. Glenn Dufraing en Ruben Segers, twee studenten Toegepaste Informatica slaagden er zelfs in om de trofee voor de .NET-challenge in de wacht te slepen en zo maar liefst 13 groepen achter zich te laten!

Ruben reageert enthousiast: ‘Aangezien Glenn en ik voor de afstudeerrichting .NET gekozen hebben, was de keuze tijdens de Hackaton zeker niet moeilijk. Omdat het mijn allereerste hackaton was, wou ik zeker ook beginnen met een technologie die ik goed beheers.’ Ondanks de enthousiaste start stootte het duo af en toe op problemen:  ‘Door een probleem dat we moeilijk opgelost kregen, verloren we veel tijd en kwamen we enorm achter te staan. Uiteindelijk gingen we de middagpauze in met maar 2 van de 20 opdrachten opgelost. De prijs van .NET leek intussen bijna onhaalbaar.’

Na de pauze startten Ruben en Glenn opnieuw met goede moed, én de juiste aanpak: ‘We voltooiden opdracht na opdracht. Op een gegeven moment kwamen de begeleiders naar ons met de mededeling dat we goed bezig waren. Onze opdrachten lukten vlot en ook de nieuwe technologie van de website die we maakten viel in de smaak, waardoor we ook verkozen waren om ons project voor te gaan stellen bij de ondernemersjury. Vanaf dit moment hadden we terug veel positieve vibes en vlogen we er dubbel zo hard in! Na onze presentatie bij de jury en de begeleiders van .NET was het in spanning afwachten tot de prijsuitreiking.’

Glenn en Ruben behaalden een knappe eerste plaats in de discipline en wonnen hierbij elk een Virtual Reality bril ter waarde van €230. Na dit succesverhaal willen de twee zeker nog vaker deelnemen aan dit soort hackatons. Glenn: ‘Hack the future is zeker een leuke en interessante ervaring voor iedereen die met IT bezig is. Je wordt zeer goed begeleid en ik heb heel veel nieuwe dingen geleerd. Ik kan het alleen maar aanraden!’

Ook studenten Elektronica-ICT zetten straffe prestatie neer

(lees verder onder de foto)

IMG_20181129_105546.jpg

Ook Teun Verhaert en Brent Van Tilborg, studenten Elektronica-ICT behaalden een knap resultaat. Het duo ging geen uitdaging uit de weg en beet zich vast in de Mobile challenge, waar ze een uitstekende tweede plaats haalden en hiermee maar liefst 14 teams vooraf gingen.  Brent: "We hebben samen sterk doorgewerkt om op het einde van de dag een knap resultaat neer te zetten. De opdracht was zeer haalbaar met onze huidige kennis van development. Eens op zo’n hoog tempo in een zeer beperkte development periode een compleet systeem ontwikkelen was een toffe uitdaging. Kortom het was een zeer leuke activiteit om aan te mogen deelnemen, we zijn beiden zeer trots op het behaalde resultaat!"

Keno Van Deuren en Mathias Lobet, een ander team uit de opleiding Elektronica-ICT, kregen een onderwerp waar ze niet in thuis waren. Het maakt hun resultaat, een uitstekende 4de plaats in de categorie, er alleen maar knapper op. 

Mathias: "We kregen als onderwerp Big Data, dit was pas onze derde keuze. Toen we hoorden dat het zou gaan over de Amazon Web Services waren we een beetje "bummed out", maar om eerlijk te zijn heeft dit onderwerp mij zeer hard verrast en heb ik me heel goed geamuseerd. Door de hands on opdrachten heb ik op een korte tijd veel nieuwe dingen geleerd die handig zullen blijken in de toekomst. Door de dag heen, heb ik gesproken met studenten van andere scholen. Iedereen had een eigen ervaring met verschillende dingen. Keno en ik waren een goed team, we waren benieuwd naar ons resultaat en eindigden op de 2de plaats bij de ondernemingswedstrijd. Ondanks het feit dat we net niet eerste waren, heb ik mij goed geamuseerd en vind het zeker voor herhaling vatbaar!"

Ook nieuwsgierig naar onze opleiding Elektronica-ICT of Toegepaste Informatica? Kom zeker een kijkje nemen op een van onze infomomenten of laat je onderdompelen tijdens een openlesdag!

 

Gerelateerde artikels