Overslaan en naar de inhoud gaan

Landmeters ontwerpen omgevingsplan voor school in Beveren

Ontwerpen 7

De tweedejaarsstudenten landmeten (bachelor Vastgoed) kregen ook dit jaar een interessant en uitdagend project voorgeschoteld. In samenwerking met het schoolbestuur en de gemeente Beveren werkten de studenten een nieuw ontwerp uit voor de omgeving van de Beverse centrumschool.

De sterk groeiende school creëert daar immers nieuwe vraagstukken en problemen. De bestaande circulatie van voetgangers, fietsers en auto’s zorgt voor gevaarlijke situaties in de buurt van de schoolpoort. De landmeters in spe brachten daarom de huidige verkeersstromen nauwgezet in kaart en voerden een professionele terrestrische opmeting van de buurt uit.

drone_beeld.JPG

Tijdens een zeer intensieve en creatieve projectweek werden vervolgens de gewenste structuren opgebouwd en gepresenteerd per groep.

De mobiliteitsambtenaar van de gemeente, Kirsten Schrevens en vervangend directeur, Eefje Demey, waren alvast enthousiast over de moderne technieken en voorstellingswijzen die gebruikt werden tijdens deze presentaties. Zo werd er een drone ingezet om een overzichtelijk beeld te geven van de bestaande situatie. Een andere student ontwierp een 3D filmpje met SketchUp en stelde zo op een realistische manier het nieuwe ontwerp voor. De creatieve visuele technieken mochten uiteraard de aandacht niet afleiden van de inhoud van de ontwerpen, want ook deze was ijzersterk. De verfrissende ideeën van onze studenten werden gesmaakt door de gemeente, die de plannen alvast ter bespreking zal meenemen naar de verkeerscel.

Een leuk en geslaagd project dus! 

Gerelateerde artikels