Overslaan en naar de inhoud gaan

Studente houdt muzikale mars in Finland na bomaanslagen

AP Studente Alina in Finland

Op dinsdag stond het openbare leven in België plots stil. De twee verwoestende bomaanslagen op de luchthaven van Zaventem en de Brusselse metro hebben ons land in het hart geraakt. Ook bij onze studenten die zich momenteel in het buitenland bevinden, is de aanslag zwaar aangekomen. Erasmus-studenten vinden gelukkig steun bij elkaar, en in Finland wordt vanavond zelfs een wake georganiseerd.

Alina Hellinckx is derdejaarsstudente Elektromechanica-Automatisering aan AP Hogeschool. In het kader van haar studies verblijft ze momenteel op Erasmus aan de Finse Oulu University. Ver weg dus van de terreuraanslagen die België dinsdag met verstomming hebben geslagen. Maar dat betekent niet dat er in het Hoge Noorden niet aan de slachtoffers gedacht wordt.

“Aangezien ik mij in Finland bevind, kan ik momenteel weinig steun bieden aan de Belgische bevolking”, laat Alina ons weten. “Daarom heb ik een muzikale tocht in elkaar geknutseld, die vanavond zal plaatsvinden. Ik hou persoonlijk niet zo van een stille mars, dat vind ik wat te deprimerend, daarom laat ik tijdens deze enge dagen liever de muziek het woord voeren en het drama overstijgen.”

SAMENLEVEN, IEDER MET EIGEN GELOOF EN WAARDEN

Volgens Alina heeft de mars als doel “dat wij Erasmus-studenten duidelijk maken dat wij perfect als individuen kunnen samenleven en één grote vriendenkring zijn. Ieder met zijn eigen waarden en normen, maar ook ieder met zijn eigen geloof. Zo probeer ik ook hier mijn studentenvertegenwoordiging een beetje in ere te houden.”

De muzikale mars vindt vanavond plaats omstreeks 19.45 uur, waarna er steeds meer mensen op andere plaatsen op de route zich kunnen aansluiten. De vlaggen van alle aanwezige nationaliteiten zullen afgedrukt worden, en kaarsen zullen een beetje licht in de duisternis bieden. Ook de lokale krant Kaleva heeft het evenement opgemerkt, en bericht erover op de website.

Gerelateerde artikels