Overslaan en naar de inhoud gaan

Stage lopen in Parijs? Bien sûr!

AP-studente loopt stage bij communicatiebureau in Parijs

Een boeiende stage lopen en tegelijkertijd een taalbad nemen? Derdejaarsstudente Communicatiemanagement Heleen Teuwen waagde een sprong in het onbekende en ging vier maanden meelopen bij het Parijse communicatiebureau Noir Sur Blanc.

"Tijdens mijn stageperiode bij Noir Sur Blanc heb ik een beetje kunnen proeven van alles wat het bedrijf te bieden heeft. Omdat ik geen opleiding PR genoot en dit in het begin van mijn stage de enige actieve afdeling bij Noir Sur Blanc was, moest ik een beetje uitzoeken waarmee ik Noir Sur Blanc kon helpen en wat het bureau mij juist kon aanleren", aldus Heleen over haar eerste stageweken.

"Ik begon diverse taken uit te voeren wat mij de kans gaf veel over PR bij te leren. Zo hielp ik artikels te classificeren en samenvattingen te maken van persberichten. Ik deed vertaalwerk en stelde enquêtes op. Al snel ontdekten ze echter dat ik goed overweg kan met grafische programma’s zoals Adobe Photoshop, Illustrator en InDesign. Omdat de meeste collega’s op de afdeling PR deze programma’s nauwelijks onder de knie hebben, kreeg ik meer en meer de opdracht om visuals te maken zoals infografieken, flyers en volledige presentaties. Deze creaties werden dan vaak gepost op de sociale media van Noir Sur Blanc en andere klanten of gebruikt als beeld bij een persbericht. Gezien mijn interesse voor een carrière als grafisch vormgever bij een reclamebureau, kwam dit deel van de stage mijn ambities zeker tegemoet." 

"Tegen het einde van mijn stageperiode kreeg ik de eer om een grote variëteit aan taken uit te uitvoeren. Ik werd ook tewerkgesteld in andere departementen en kon zo proeven van alle aspecten van communicatie, inclusief onderzoeken voeren en vergaderingen bijwonen. Hierdoor heb ik me op veel vlakken kunnen ontplooien. Om nog maar te zwijgen van het taalbad dat ik dankzij deze werkervaring nam. Mijn kennis van het Frans kreeg alleszins een enorme boost!"

img_20170530_143602_0.jpg

Gerelateerde artikels