Overslaan en naar de inhoud gaan

Pascale Naessens in dialoog met studenten Voedings- en Dieetkunde

Voedings- en dieetkunde Pascale Naessens
© Voedings- en dieetkunde Pascale Naessens

Op maandag 11 februari mocht campus Kronenburg rekenen op het bezoek van een bekende naam. Niemand minder dan Pascale Naessens nam de tijd om haar visie op gezonde voeding te komen toelichten voor de tweedejaarsstudenten Voedings- en Dieetkunde.

Na een voorstelling van de visie van de best verkopende auteur in België was er ruimte voor een open panelgesprek. Het publiek mocht hun vragen rechtstreeks op het scherm projecteren.

De schrijfster van talrijke kookboeken vindt het belangrijk om mensen een vrije keuze te geven en ze zelf te laten aanvoelen welke effecten voeding op hun lichaam heeft. Onze studenten konden meteen enkele linken leggen tussen de elementen die zij voorstelt en wat we terugvinden in de algemeen gekende voedingsdriehoek, zoals bijvoorbeeld meer groenten, fruit en noten eten en minder bewerkte producten verbruiken. In het open panelgesprek kwamen verschillende benaderingen aan bod, die steeds op een respectvolle manier behandeld werden.

Conclusie van de avond? De voedingsaanbevelingen en richtlijnen zijn vooral bedoeld voor het grote publiek, maar de concrete toepassing daarvan kan individueel bekeken worden, en daar kan een diëtist steeds bij helpen!

Studenten hebben dankzij dit bezoek kennis kunnen maken met andere visies, en uiteraard met de vlotte en boeiende gespreksstijl van Pascale Naessens. Een leerrijke avond voor iedereen dus!

Interesse in Voedings- en dieetkunde? Neem een kijkje op de opleidingspagina, proef van een les tijdens de openlesdag of kom eens langs tijdens een infomoment!

Pascale Naessens VD

 

Gerelateerde artikels