Overslaan en naar de inhoud gaan

Leraren in spe volgend schooljaar sneller en vaker voor de klas

Leraars, studenten en opleidingshoofd uit het project werkplekleren
© Kick Off project werkplekleren kleuter- en basisonderwijs

Het Stedelijk Onderwijs Antwerpen en AP Hogeschool starten volgend schooljaar met een unieke samenwerking waarbij leraren in spe sneller en ook veel meer voor de klas staan tijdens hun opleiding. Op die manier willen AP en het Stedelijk Onderwijs de studenten beter voorbereiden op de taken die hen te wachten staan.

Toekomstige leraren worden geconfronteerd met heel wat complexe taken en verwachtingen. Nog te vaak geven jonge leraren er na enkele jaren de brui aan. Daarom wil AP Hogeschool vanaf september in haar lerarenopleidingen nog sterker inzetten op werkplekleren. Het idee: minder tijd op de schoolbanken, meer ervaring voor de klas. Zo krijgen studenten een reëel beeld van de verschillende aspecten van het lerarenberoep en van wat er nodig is om dat tot een goed einde te brengen. De hogeschool werkt hiervoor samen met het Stedelijk Onderwijs Antwerpen. 

Na een succesvol pilootproject wordt het leren in de praktijk een standaard onderdeel van de lerarenopleiding Kleuter- en Lager Onderwijs. Studenten uit de lerarenopleiding Secundair Onderwijs zullen kunnen kiezen tussen een klassiek traject op de schoolbanken of 'Leren in de Praktijk'.

Eind juni ondertekenden de studenten, directeurs van stedelijke basisscholen en Jo van den Hauwe, opleidingshoofd AP Hogeschool alvast het contract om volgend jaar samen te werken.

IMG_1542.C.jpg

Ook zin om aan een lerarenopleiding te beginnen? Klik hier voor meer informatie.

Sneller en vaker voor de klas? Studente Lager Onderwijs Tamara koos voor werkplekleren

Gerelateerde artikels