Overslaan en naar de inhoud gaan

“Ik ben geïnteresseerd in alles”

Cato_Maselis_Laura_Van Dyck

“Toen ik amper een week oud was, stond ik tijdens een repetitie al in de Maxi-Cosi achter de bar”, lacht Laura Van Dyck (20), studente Commerciële Communicatie in de opleiding Communicatiemanagement. Nu speelt Laura zelf saxofoon in het harmonieorkest en in het jeugdorkest van Schelle. “Ik ben afgestudeerd op altsaxofoon, maar volg nog een laatste jaar sopraansax.”

Het harmonieorkest van Schelle is een gerenommeerd orkest, dat in de hoogste afdeling meespeelt. “Wij zitten in de zogeheten ‘superieure afdeling’. Prijzen hebben we nog niet gewonnen, maar ik ben heel trots dat ik er kan spelen.”

To-do-lijst

In het jeugdorkest is Laura bestuurslid en jeugdverantwoordelijke. Ze organiseert kampen, uitstappen en repetitiedagen en verzorgt de administratie. Tijdens het gesprek kribbelt ze een to-do-lijstje op een kladblaadje. “Ik bedenk net dat ik volgende week een vergadering heb. (lacht) Er kruipt veel extra tijd in mijn muziek, maar dat vind ik niet erg. Ik doe het echt graag.”

Laura speelt niet alleen in eigen land. Spanje, IJsland en zelfs China, muziek raakt mensen over de hele wereld. Vorig jaar in de paasvakantie stond Laura met het orkest te schitteren op een podium in IJsland. Daar speelde ze drie concerten.

Levenskeuze

‘In IJsland spelen was super. Het is natuurlijk een prachtig land. Maar het was zo’n fantastische ervaring omdat ik de groep op een heel andere manier heb leren kennen. Er zijn daar veel vriendschappen gegroeid. Dat maakt het des te leuker om samen te spelen.”

Waarom studeert Laura dan Communicatiemanagement? “Of ik liever muziek had gestudeerd? Misschien wel, maar dat is heel zwaar is. Een job vinden is moeilijk en je moet heel erg goed zijn om solist te worden. Ik ben geïnteresseerd in alles en vond Communicatiemanagement een betere keuze. Je kan er veel kanten mee uit. Ik wou nog geen vaste ‘levenskeuze’ maken. Het is goed zoals het nu is, en ik zal altijd muziek blijven spelen.”

Geschreven door Cato Maselis, studente Communicatiemanagement

Gerelateerde artikels