Overslaan en naar de inhoud gaan

Bachelor Bedrijfsmanagement-Rechtspraktijk bij AP voortaan ook in avondtraject

bachelor rechtspraktijk avondonderwijs AP

Vanaf het academiejaar 2019-2020 organiseert AP de bachelor Bedrijfsmanagement - Rechtspraktijk ook in avondonderwijs. Hiermee creëren we een win-winsituatie voor studenten én werkgevers. 

Met de lancering van de nieuwe avondtrajecten komt AP tegemoet aan actuele noden in het werkveld. Afgestudeerden met een diploma Bedrijfsmanagement - Rechtspraktijk zijn erg in trek. Alleen al in Antwerpen zijn er volgens de VDAB 152 openstaande vacatures voor een juridische medewerker op bachelorniveau. Uit een recente bevraging blijkt dat de meeste studenten al meteen een job aangeboden krijgen op hun stageplaats. 60% van de studenten gaat hierop in, de overige 40% stroomt verder door naar de universiteit om daar nog een Master in de Rechten of Criminologie te behalen. 

Dankzij de uitbreiding van de opleiding Bedrijfsmanagement - Rechtspraktijk naar avondonderwijs hebben studenten voortaan nog meer opties om dit diploma te behalen. Hier is ook het werkveld mee gebaat, want zij kunnen profiteren van een grotere instroom van geschikte profielen. Kortom, een win-winsituatie voor studenten én werkgevers. 

Voor ieder wat wils 

De bachelor Bedrijfsmanagement - Rechtspraktijk en het vervolgtraject van graduaat naar bachelor blijven uiteraard bestaan in dagonderwijs (op campus Meistraat), maar worden - speciaal voor wie studeren en werken wil combineren - vanaf september 2019 ook via avondonderwijs (op campus Spoor Noord - Noorderplaats) aangeboden.

Bachelorstudenten kunnen opteren voor een modeltraject of een individueel traject. Een individueel traject geeft je de kans om de opleiding meer te spreiden en op je eigen tempo af te werken. Ideaal als je je studie met werk of gezin wil combineren. Afhankelijk van de keuze voor een modeltraject of individueel traject zal de timing van de bacheloropleiding verschillen. Op inhoudelijk vlak zijn beide trajecten echter identiek. 

Naast de bacheloropleiding biedt AP voortaan ook het vervolgtraject van graduaat naar bachelor in avondonderwijs aan. Hiermee wil onze hogeschool de uitstroom van geschikte profielen naar de arbeidsmarkt optimaal versterken. 

Nieuwe avondopleidingen Bedrijfsmanagement - Rechtspraktijk

  Modeltraject bachelor Individueel traject bachelor Vervolgtraject
bachelor naar graduaat
Je volgt les 4 avonden
per week
3 avonden
per week
2 avonden
per week
Studieduur 3 jaar 4 jaar 1,5 jaar
Inhoud je krijgt praktijkgericht onderwijs van experts uit het werkveld
Stage aan einde opleiding 16 weken (kan zelfs op huidige werkplaats) 10 weken
Locatie lessen  campus Spoor Noord - Noorderplaats 

Meer weten? 

Bezoek onze infoavond 

  • woensdag 26 juni van 18 tot 21 uur
  • op campus Meistraat 
  • om 19 uur organiseren we een speciale infosessie rond de nieuwe avondopleidingen Bedrijfsmanagement - Rechtspraktijk.  

Heb je nog specifieke vragen?

Contacteer opleidingshoofd Roselien Leens via roselien.leens@ap.be

Gerelateerde artikels