Overslaan en naar de inhoud gaan

AP-studenten in de prijzen met internationaal project rond 'Meer vrouwen in IT'

Meer vrouwen in IT, de inzet van geslaagd AP-project

Tweedejaarsstudenten Toegepaste Informatica zijn in de prijzen gevallen tijdens de Internationale projectweek in Durham University in het Verenigd Koninkrijk. Dat deden ze met met een doortastend projectvoorstel rond het thema ‘Getting women into IT’.

Met hun fictieve bedrijf ‘TechUnity’ gingen de studenten op zoek naar een goede strategie om de IT-werkvloer aantrekkelijker te maken voor vrouwen. Bovendien maakten ze ook ineens een vertaalslag van hun innovatieve idee op een hiervoor gecreëerde website. Accounts van TechUnity op verschillende social media droegen bij tot het realiteitsgehalte van dit project.

De overtuigende pitch - voor de lector van de hogeschool en een lokaal bedrijf - werd een terechte bekroning dankzij het efficiënte teamwork. Meer nog, er zijn zelfs plannen om de ideeën van verschillende groepen te bundelen en in één concept op de markt te brengen. "Dat was natuurlijk super tof nieuws om te horen en ik ben blij dat ik deze ervaring mocht meemaken. Ik zou het aan iedereen aanraden, omdat het een unieke ervaring is waar je ook veel nieuwe dingen leert.", zo luidt de tevreden reactie van AP-studente Amelie Antonio.

Gerelateerde artikels