Overslaan en naar de inhoud gaan

Alumnus Lager Onderwijs kick-start carrière in Londen

Profielfoto Fien Verwimp

Kersvers alumnus lerarenopleiding Lager Onderwijs Fien Verwimp geeft haar carrière een internationale start in Londen. Ze kon er begin september aan de slag in St Martin’s CE Primary School als juffrouw in het kleuteronderwijs. “Lesgeven in Londen is een ongelooflijke leerschool. Ik ontdek en leer nieuwe lesmethodes en ondertussen ontwikkel ik mijn zelfstandigheid op een professionele manier.”

De nieuwe lerarenbaan die Fien heeft gestrikt aan de overkant van het kanaal is in principe een voortzetting van een internationaal avontuur. “Vorig jaar ben ik voor drie maanden op stage gegaan in Oeganda. Daar ben ik terechtgekomen in een opvangtehuis waar ik straatkinderen van 5 tot 16 jaar les gaf. Dat was een geweldige en leerrijke ervaring”, benadrukt Fien.

Toen Fien afstudeerde, bleek werk zoeken een moeilijke zoektocht. Ze ontving weinig respons op vacatures in Antwerpen en omstreken dus besloot ze het over een andere boeg te gooien. “Ik mailde mijn CV en sollicitatiebrief naar Prospero, een agentschap dat jobs voor leerkrachten regelt in Groot-Brittannië, en meer bepaald Londen. Daar kreeg ik nogal snel een positief antwoord op. Ik mocht op gesprek en na een positieve evaluatie zochten ze een geschikte school voor me uit.”

Fien IOKOS-stage Oeganda.jpg

Comfortzone

Een eerste echte job beginnen in de Britse hoofdstad bleek al snel een pittige uitdaging op verschillende vlakken. Prospero zorgde voor een introductiedag en een korte begeleiding maar eens je de werkvloer betreedt, moet je je hoe dan ook inwerken want “door de vaktaal, andere lesmethodes en de taal op zich, was het allemaal even wennen en instuderen! Je wordt stevig uit je comfortzone getrokken. Je moet veel leren op korte tijd. Daarbij geef ik ook les aan kleuters, terwijl ik op AP Hogeschool lerarenopleiding Lager Onderwijs studeerde. Ik moest dus snel nieuwe leermethodes onder de knie krijgen”, geeft Fien toe.

Of ze het leuk vindt? “En of! Londen is een fijne stad en in de school waarop ik les geef, is het aangenaam werken. Ik voel dat ik mijn professionele vaardigheden in sneltempo verbeter. Voorlopig zit ik hier zeker goed!”

Gerelateerde artikels