Overslaan en naar de inhoud gaan

Alumnus kan meteen aan de slag in zijn oude middelbare school

Alumnus AP Hogeschool meteen aan de slag bij oude middelbare school

Jan-Pieter De Pooter studeerde in 2015 af als leerkracht Voeding-verzorging en Biologie. Hij kon meteen aan de slag in zijn oude middelbare school, het Heilig Hart Van Maria Instituut in 's Gravenwezel. In het 3de, 4de en 5de jaar geeft hij er voeding, verzorging en integrale opdrachten. In het 3de jaar geeft hij ook nog natuurwetenschappen.

Jan-Pieter blikt met een goed gevoel terug op de lerarenopleiding Secundair Onderwijs:

"Waarom ik voor deze opleiding gekozen heb? Ik ben al sinds mijn vijftiende actief in het jeugdwerk en de speelpleinwerking, en het leek mij wel leuk om jongeren ook echt iets bij te brengen. De opleiding heeft mijn verwachtingen over het kennisniveau dat ik nodig heb om mijn vakken te kunnen geven wel ingelost. Ik voel me nu klaar om te gaan lesgeven. De stages werden ook stap voor stap opgebouwd, zodat mensen die het nog moeilijk vonden om voor een groep te spreken daar ook in konden groeien en hun plankenkoorts konden overwinnen. De stages zijn bij mij allemaal heel goed verlopen, het waren leuke ervaringen.

Ik heb ook in verschillende schoolomgevingen gestaan: in een katholieke school, een school in de stad en een op het platteland. Ik heb voor vakken in de STW-richting gekozen (voeding, verzorging, samen koken en zorgen voor de woon- en werkomgeving) omdat ik dat ook heel tof vond toen ik in het middelbaar zat. Het sloot het best aan bij mijn vooropleiding. En natuurwetenschappen hebben me altijd al geïnteresseerd, beestjes onderzoeken en zo (lacht).

In september begin ik les te geven op mijn oude middelbare school (nvdr. Heilig Hart van Maria Instituut). Ik had enkele oud-leerkrachten ook al tijdens mijn stage opnieuw gezien. Maar stage is anders, je moet altijd Algemeen Nederlands praten bijvoorbeeld. Binnenkort kan ik er misschien gewoon een koffieklets mee doen in ’t dialect!"

Gerelateerde artikels