Overslaan en naar de inhoud gaan

5 voordelen van een IT’er als lief

IT-lief

Als je op zoek bent naar een wereldvreemde nerd met dikke brilglazen die enkel in code praat, dan moeten we je helaas teleurstellen. Die mythes stroken helemaal niet met de werkelijkheid. Nu is het tijd om je te vertellen waarom een IT’er een ideale partner is!

  1. Uiteraard kan een IT’er je helpen als je een probleem hebt met je computer, maar ze kunnen veel meer dan dat. Naast alles wat gaat over internet en techniek zoals domotica, kunnen ze je waarschijnlijk ook nog met heel wat offline dingen helpen. IT’ers zijn doorgaans logische denkers en zoeken naar oplossingen, dus veel problemen ga je niet overhouden.
     
  2. IT’ers zijn doorgaans intuïtief en rationele denkers. Dat zal je ook merken wanneer je eens een discussie hebt. Zolang je rationele argumenten kan aanhalen, is een IT’er zelden te beroerd om toe te geven dat je gelijk had.
     
  3. Geduld. Als je je regelmatig moet verdiepen in het oplossen complexe problemen en daar creatief mee moet omspringen, dan ben je van nature geduldig. En geef nu toe, dat is toch altijd handig om in huis te hebben?
     
  4. IT’ers zijn over het algemeen heel toegewijde mensen. Wat verwacht je anders van iemand die met zoveel passie een volledig project kan uitwerken? Dat kan je langetermijnrelatie alleen maar ten goede komen.
     
  5. Uiteraard leren IT’ers graag bij. Ze werken aan technologieën en projecten in een wereld die constant verandert. En die passie om bij te leren, kan ook in jouw voordeel spelen. Want uiteraard wil je dat jouw lief ook jouw wereld leert kennen.

Als er een online dating app bestond met enkel IT’ers in de aanbieding, zouden we je hem meteen aanraden. Jammer genoeg bestaat dat nog niet, maar wie weet brengen we wel een van onze IT-studenten op een gouden idee voor een projectje. 

Geen partner (in IT)? Wat houdt je tegen om het zelf te studeren? Als je op zoek bent om zelf een carrière in de IT-sector te starten, dan ben je meer dan welkom om onze IT-opleidingen te ontdekken.

Gerelateerde artikels