Overslaan en naar de inhoud gaan

3 x op stage in een metropool

marketing buitenland stage

Yasin, Kamil en Jawad kozen er in hun laatste jaar Marketing bij AP voor om stage te lopen in het buitenland. Ze trokken enkele maanden naar Londen en waren na terugkomst vol lof over hun verblijf in deze bruisende wereldstad. Wat is hun het meeste bijgebleven? 

Yasin: “Londen is een geweldige stad om stage te lopen! Ik heb er een van de mooiste periodes van mijn leven doorgebracht. Tuurlijk, in het begin moet je nog een beetje je weg zoeken. Maar na twee weken voelde ik me al een echte Londenaar. Ook dankzij de lokale bevolking, die is erg aardig en behulpzaam.”

De Londense mentaliteit en cultuur heeft ook op Kamil een positieve indruk nagelaten: “Ik had nooit gedacht dat ik me er zo goed zou voelen. Dat kwam enerzijds door de mensen: Londenaars zijn zo openhartig, veel meer dan in Antwerpen. Anderzijds was ik onder de indruk van het grote aanbod aan activiteiten en bezienswaardigheden. Mijn buitenlandse stage was een onvergetelijk avontuur.”

Ook Jawad heeft geen spijt van zijn keuze om naar het Verenigd Koninkrijk te trekken: “Ik heb geleerd om op eigen benen te staan en alles zelf te regelen. Het is uiteindelijk toch een uitdaging om in een wereldstad te gaan wonen. Je krijgt wel wat verantwoordelijkheid op je. Maar het was een ervaring die ik nooit zal vergeten en ik heb op mijn stage veel nieuwe mensen leren kennen.”

Alle drie de studenten zijn het er over eens: ze keren in de toekomst vast en zeker nog terug naar ‘hun’ metropool.

Voor diegenen die nog twijfelen heeft Yasin deze boodschap:  “Een stage in het buitenland is een kans die je als student gewoon moet grijpen.” Of hij nog tips heeft voor studenten die vertrekken? Zeker! “Dompel je volledig onder in het leven ter plaatse en wees spontaan. Communiceer zo veel mogelijk met de lokale bevolking. Je Engels zal er op korte tijd snel op vooruit gaan.”

Wist je dat ... het Verenigd Koninkrijk na Nederland en Frankrijk de populairste bestemming is voor een buitenlandse stage bij AP? Ook interesse om tijdens je opleiding de landsgrenzen over te steken? Kom meer te weten.

Gerelateerde artikels