Overslaan en naar de inhoud gaan

15 budgettips voor studenten in Antwerpen

10 budgettips voor studenten in Antwerpen

Met deze 15 budgettips haal je het volste uit je studententijd in Antwerpen en hou je toch voldoende geld over voor een extra rondje op café. Win-win!

Cursusmateriaal

(1) Als student kan je op de campussen gratis gebruik maken van de computerlokalen. Wil je toch liever een eigen pc? AP heeft de handen in elkaar geslagen met AcademicShop en CampusShop zodat jij een laptop kan scoren aan bijna de helft van de winkelprijs. Zweer jij bij Apple? Bij Switch krijg je op vertoon van je studentenkaart een mooie korting op een Mac of iPad. 

(2) Bij de start van het academiejaar organiseren sommige opleidingen en studentenclubs een boekenverkoop op de campussen waarbij je nieuwe en tweedehandsboeken aan een zacht prijsje op de kop kan tikken. Ook online kan je studieboeken vinden, maar let op dat je geen al te oude edities koopt. Die zijn misschien wel goedkoop, maar vaak niet langer up-to-date.

Op kot

(3) Tweedehandsshoppen is sowieso goed voor je portemonnee én voor het milieu. In de Kringwinkel of op de rommelmarkt vind je tal van schatten om je studentenkot te pimpen. Check zeker eens de wekelijkse Vrijdagmarkt: een echt begrip in 't Stad en dé plek bij uitstek om zowel prullen als pareltjes te scoren.

(4) Wil je je kot opfleuren met een beetje groen? Via Plantenasiel Antwerpen of het busje van Floor kan je gratis plantjes adopteren.

(5) Je internetverbruik op kot inperken is easy, want steeds meer locaties bieden gratis wifi aan. Al is een tafeltje bij McDonalds wellicht niet de beste plek om je bachelorproef te schrijven ... Gelukkig zijn al onze campussen voorzien van gratis wifi.

(6) Keuze genoeg qua restaurants hier in Antwerpen. Maar voor lekker eten aan studentikoze prijzen (en gratis wifi!) moet je toch echt in onze studentenresto's zijn.

Uitgaan

(7) Geld uitsparen zonder thuis te hoeven blijven? Plan je avondje uit tijdens Happy Hour, zodat je pintjes, wijntjes of cocktails aan spotprijzen kan bestellen.

(8) Vergeet ook het motto 'Hoe later op de avond, hoe schoner het volk'. Slimme studenten komen voor middernacht opdagen, want dat spaart al snel enkele euro's uit. Idem dito voor tickets in voorverkoop bestellen.

(9) Om te vermijden dat je tijdens één avondje uit heel je maandbudget verbrast, kan je bovendien beter cash geld in plaats van je bankkaart meenemen. Dan geldt op = op. 

Vrije tijd

(10) Pssst, verschillende Antwerpse musea openen elke laatste woensdag van de maand gratis hun deuren voor het publiek. Als student krijg je dankzij de cultuurcheques gelukkig heel het jaar door korting. Voor amper 10 euro koop je 7 themacheques waarmee je voordelig van film, muziek, musea, dans of theater kan genieten. 

(11) Gratis een sporthal of groepsles boeken, een voordelig sportabonnement afsluiten of met korting aan de Ten Miles deelnemen? Met een Plus Pass kan je je voor slechts 25 euro een heel academiejaar goedkoop of gratis in het zweet werken. 

Sightseeing

(12) Huisdieren verboden op kot? In de Antwerpse Zoo vind je gelukkig beestjes genoeg. Met een studentenabonnement krijg je voor slechts 50 euro een heel jaar onbeperkte toegang. Dieren knuffelen mag helaas niet - tenzij die in de giftshop - maar als student mag je wel een uurtje vroeger binnen (om 9 uur in plaats van 10 uur) en geniet je van 10% korting in de resto's en shops. 

(13) Springuurtje in je lesschema? Nood om je hoofd even leeg te maken? Een uitstapje in openlucht is gratis en gezond. Ga jij voor rust in het Begijnhof, een streepje kunst in het Middelheimpark of back to nature in Natuurgebied Wolvenberg? Vergeet ook het bruisende Park Spoor Noord niet. Op een steenworp van Campus Spoor Noord kan je à volonté sporten (basket, pingpong, skaten, joggen ...) of samen met je vrienden smullen van een lekkere picknick of BBQ.

(14) Wist je dat een bezoekje aan de wandelboulevard en het panoramadak van het MAS je niks, noppes, nada kost? Je geniet er van een adembenemend 360 graden zicht op de Antwerpse skyline. En dat zelfs tot in de late uurtjes, want het dak van het MAS is in de winter tot 22 uur en in de zomer tot middernacht open. 

(15) Ook op de Antwerpse Linkeroever heb je een prachtzicht op de Antwerpse skyline én zelfs een eigen strand(je): Sint-Anneke. Via de Voetgangerstunnel kan je er gratis te voet of met de fiets naartoe. Op Sint-Anneke kan je genieten van de zon, een hapje en een drankje, een rondje minigolf of een frisse duik. Let wel: zwemmen in de Schelde is verboden, maar mag gelukkig wel volop in het nabijgelegen openluchtzwembad De Molen

 

 

Gerelateerde artikels