Overslaan en naar de inhoud gaan

"Bij AP heb ik mezelf écht leren kennen"

Mohamed laatzienwatinjezit

Mohamed houdt aan zijn tijd bij AP Hogeschool tal van succesvolle projecten, ervaring als studentenvertegenwoordiger én zelfs een modellencarrière over. ;-) Dankzij dit indrukwekkend cv scoorde hij dan ook al een topjob voor 'ie goed en wel afgestudeerd was. Na AP is Mohamed helemaal klaar om ook de rest van de wereld te veroveren. 

Op welke 3 vlakken ben jij het meest gegroeid tijdens je studententijd bij AP? 

Om te beginnen heb ik mijn IT-skills versterkt, obviously. (lacht) Maar ook mijn soft skills zijn erop vooruitgegaan. Ik was altijd al een vlotte babbelaar, maar omdat hier tijdens onze opleiding veel aandacht naar gaat, heb ik op dat vlak best nog veel vooruitgang geboekt. Tot slot ben ik ook veel beter geworden in plannen en organiseren. In mijn eerste jaar was alles echt heel chaotisch en hectisch, wat het extra stressvol maakte. Door alle projecten, stages, managementvakken en mijn inzet voor de studentenraad is dat gelukkig wel verbeterd. Chaotisch zijn zit vrees ik sowieso wel een beetje in mijn aard, maar het is gelukkig lang niet zo erg als in mijn eerste jaar. (lacht)

Hoe heb jij bij AP laten zien wat in je zit? 

Ze zeggen altijd 'zelfkennis is het begin van alle wijsheid' en die stap heb ik de afgelopen jaren echt wel gemaakt, mede dankzij de persoonlijke aanpak en begeleiding van mijn lectoren, studentenbegeleiders ... Ik heb ontdekt wat mijn sterktes en zwaktes zijn, waar ik nog verder aan moet werken, en welke richting ik in de toekomst uit wil op professioneel én persoonlijk vlak ... Kortom, ik heb mezelf echt leren kennen. Nu kan ik trots tonen aan de buitenwereld wat ik allemaal kan en wat mij uniek maakt. 

Wat ga jij het meeste missen aan AP Hogeschool?

De sfeer. Bij AP heerst een unieke chille vibe. Na de les een casual babbeltje doen met je lector. Met z'n allen samen op café gaan tijdens de springuren. Of mijn lector Basisrecht die ons hielp om een studentenonderneming op te starten ... Zulke momenten ga ik echt het hardst missen. 

Waarom moeten studiekiezers volgens jou voor AP kiezen? 

Als AP-student sta je er nooit alleen voor. Je wordt op allerlei vlakken ondersteund en voelt je nooit zomaar een nummertje. De aanpak is heel persoonlijk, en dat merk je echt vanaf de eerste dag. Bovendien worden de waarden en visies van AP ook echt nageleefd, het zijn niet zomaar wat woorden op papier. 

20191129153658-e7993c46-me.jpg

Bij AP gaan we prat op praktijk. Heeft de opleiding je goed voorbereid op het werkleven? 

Zeker wel. Tijdens onze opleiding mochten we elk academiejaar aan minstens één groot project voor echte klanten werken. Hier heb ik enorm veel van opgestoken, want je merkt wel dat de praktijk toch wel verschilt van de theorie. En sowieso staan al die projecten natuurlijk heel mooi op mijn cv. (lacht)

Ben je al aan (de zoektocht naar) een droomjob begonnen? 

Zelfs voor ik afgestudeerd was, kreeg ik al meermaals jobaanbiedingen! Tijdens mijn opleiding werd ik regelmatig benaderd door recruiters en headhunters, maar ik ben pas na de examens van januari op uitnodigingen ingegaan. Ik mocht elke week op gesprek bij verschillende bedrijven en kreeg meerdere contractvoorstellen. Tijdens de lockdown in april heb ik de knoop doorgehakt. Ik start mijn loopbaan bij Capgemini, een multinational die zeer gekend is in de IT-wereld. Vanaf september ga ik aan de slag als Business IT Consultant. In deze functie vorm ik simpelweg de brug tussen de klanten en de IT'ers. Deze job omvat ook heel wat internationale projecten en contacten, wat fijn is, want ik reis ontzettend graag. Mijn droom is om als expat naar de Verenigde Staten te kunnen gaan om daar te proeven van de American Dream. Aangezien IT-profielen ook in Amerika zeer gegeerd zijn, zou deze droom binnenkort wel eens werkelijkheid kunnen worden ... 

Meer Mo? Ontdek het hier

Gerelateerde artikels